Hírek


HVB ülés Mátészalkán
2018. április 23. 12:12

Hétfő délelőtt ülésezett a Mátészalkai Járási Hivatal Dr. Komoróczi Iván Nagytermében a Helyi Védelmi Bizottság. A bizottság ülésén Molnár István tű. alezredes, a Mátészalkai Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője tájékoztatta a jelenlévőket az ár-és belvizek elleni védekezés felkészülési feladatairól, a védekezéshez rendelkezésre álló erőkről, eszközökről.

Kisebb tűzesetekhez vonultak
2018. április 23. 09:10

Ötszáz négyzetméteres területen a száraz aljnövényzet gyulladt meg vasárnap délután Hodászon, az Árpád utcában. A mátészalkai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Ma kezdődik a központi szúnyoggyérítés
2018. április 23. 09:08

Idén a tavalyinál másfél hónappal korábban, április 23-án kezdődik az országos szúnyoggyérítési program. A vérszívók ellen a tenyészőhelyeken lépnek fel egy környezetbarát, úgynevezett biológiai eljárással.

A kerek évfordulós köszöntés az igazgatóságon
2018. április 21. 11:22

Április 21-én délelőtt a vezetői állomány nevében Varga Béla tű. ezredes, megyei igazgató köszöntötte a kerek évforduló kapcsán a Megyei Védelmi Bizottság titkárát.

120 éve alakult meg Ibrányban a tűzoltóság
2018. április 21. 10:47

Péntek délután tartotta az Ibrányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület megalakulásának 120. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségét, ahol az erre az alkalomra készített harangot is megszentelték. Ezt követően a tűzoltóság parancsnoka közgyűlésen számolt be a tavalyi évben elvégzett feladatokról és az idei munkatervről, valamint a fejlesztésekről.

Dobogósok lettek a nyírbátori tűzoltók
2018. április 20. 20:39

Harmadikok lettek a nyírbátori hivatásos tűzoltók az országos kismotorfecskendő-szerelő versenyen április huszadikán, Móron. A püspökladányi tűzoltók alig több mint fél perc alatt teljesítették a futamot. A második helyen Baranya, harmadikként pedig Szabolcs-Szatmár-Bereg megye végzett.

Összehangolt közúti ellenőrzés volt
2018. április 20. 20:31

Április 17-e és 19-e között összehangolt ADR ellenőrzési akció volt Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében. Az ellenőrzés nyolc helyszínen történt. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság mind a négy kirendeltségének ellenőrei részt vettek a kontrollban. Az ellenőrzés célja a közúti forgalomban a veszélyes áru szállítás szabályainak ellenőrzése, valamint a szabálytalan szállítások felderítése volt. Az ellenőrzések során 234 járművet ellenőriztek, közülük 33 tartozott az ADR hatálya alá, a kontroll alatt szabálytalanságot nem tártak fel.

Gépkocsikra dőlt egy nyárfa
2018. április 20. 08:55

Két parkoló gépkocsira dőlt egy nagyméretű nyárfa pénteken reggel Nyíregyházán, az Epreskert utcában. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrész és kéziszerszámok segítségével szabadították ki a járműveket. Személyi sérülés nem történt.