Hírek


Kigyulladt egy gépkocsi motortere
2018. június 25. 07:17

Kigyulladt egy dízel üzemű személygépkocsi motortere vasárnap este Nyíregyházán, a Laktanya téren. A város hivatásos tűzoltói a gépkocsit áramtalanították, az izzó, parázsló részeket eltávolították, majd a felhevült motorteret visszahűtötték. Személyi sérülés nem történt.

Mentőhelikopterek érkeztek a balesethez
2018. június 24. 07:32

Egy rakomány nélküli zárt kisteherautó és egy személygépkocsi ütközött össze szombat délután a 38-as számú főúton, a 17-es és 18-as kilométerek között, Tiszanagyfalu közelében. A balesetben ketten súlyosan, ketten pedig könnyebben sérültek. A nyíregyházi hivatásos és a rakamazi önkéntes tűzoltók a járműveket áramtalanították, a sérültek mentőhelikopterhez történő eljuttatásában segítettek, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak.

Megőrizte veretlenségét a „Kraszna”- Mátészalkai Járási Mentőcsoport
2018. június 23. 13:18

Szombaton szervezete meg országosan is egyedülálló módon a területi önkéntes mentőcsoportok megyei versenyét a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Nyíregyházán, a Bujtosi városligetben. Az eseményen a társ és együttműködő szervezetek képviselői, valamint a járási hivatalok vezetői is részt vettek.

Súlyos baleset a 38-ason
2018. június 23. 08:42

Egy személygépkocsi árokba csapódott, kerítésnek ütközött és felborult szombat reggel a 38-as számú főúton, a 35-ös kilométernél, Nyíregyháza közelében. A jármű vezetője a roncsok közzé szorult, őt a nyíregyházi hivatásos tűzoltók feszítő-vágó berendezés segítségével szabadították ki, aki a balesetben súlyos-életveszélyes sérüléseket szenvedett. A tűzoltók a gépkocsit áramtalanították, valamint kerekeire visszaállították.

Közbiztonsági referensek szakosított továbbképzése Nyíregyházán
2018. június 22. 12:39

Pénteken a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség illetékességi területén lévő közbiztonsági referenseknek tartottak negyedéves értekezletet és szakosított továbbképzését.

Szirénapróba Nyíregyházán
2018. június 22. 10:27

A Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy 2018. június 26-27-28-án 09.00- órától a Nyíregyházán található polgári védelmi lakossági riasztó és tájékoztató eszközök (szirénák) hangos üzempróbáját végzik, melynek során 30 másodperces folyamatos, állandó hangmagasságú szirénahangot 30 másodperc szünet követ, majd újból 30 másodperces folyamatos, állandó hangmagasságú szirénahang – riadó elmúlt jelzést adnak le.

Több tűzeset is történt csütörtökön
2018. június 22. 08:05

Lakóházzal egybeépített gépkocsi tárolóban egy kisebb hűtőszekrény, valamint faipari berendezések gyulladtak meg csütörtökön reggel Apagyon, az Állami Gazdaság lakótelepen. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Többen megsérültek egy nagyhalászi balesetben
2018. június 21. 15:39

Egy platós kisteherautó és egy mikrobusz ütközött össze csütörtökön délben, Nagyhalászban, az Arany János utcában. A balesetben egy ember súlyos sérüléseket szenvedett, további négy embert megfigyelésre is kórházba szállítottak. Az ibrányi önkormányzati és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók vonultak a műszaki mentéshez, akik a járműveket áramtalanították, az egyik sérült kiemelésében segítettek, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak.