Hírek


Felrobbant egy kályha Szamosszegen
2017. november 24. 09:47

Felrobbant egy vízteres kályha technológiai meghibásodás miatt csütörtök délután egy családi ház nappalijában Szamosszegen, a Szatmári utcában. A balesetben senki nem sérült meg. A mátészalkai hivatásos tűzoltók az épületet átvizsgálták, a ház statikailag nem károsodott. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Közösségi szolgálat
2017. november 23. 12:49

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a kezdetektől fogva nagy hangsúlyt fektet a katasztrófavédelemnél teljesítendő közösségi szolgálatteljesítésre. A tanulók részére biztosítják annak lehetőségét, hogy a lakóhelyükhöz közelebb eső hivatásos katasztrófavédelmi szervnél teljesíthessék a diákok a szolgálatot. Ezen a héten a Sipkay Barna középiskola tanulóit fogadják a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon.

Túlhevült a katalizátor
2017. november 23. 12:34

Túlhevült egy személygépkocsi katalizátora szerdán délután Vásárosnaményban, a Krasznai úton. A tulajdonosnak és a környéken élőknek sikerült az izzást, füstölést megszüntetnie. A város önkormányzati tűzoltói a gépkocsit áramtalanították és a felhevült alkatrészt visszahűtötték. Személyi sérülés nem történt.

Kéményellenőrzések: a polgárok együttműködőek
2017. november 22. 15:55

A katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve a terveknek megfelelően végzi az ellátási területéhez tartozó lakossági sormunkát.

Felborult egy személygépkocsi Gégénynél
2017. november 22. 15:51

Az úttestről lesodródott és felborult egy személygépkocsi szerdán reggel Gégény külterületén. A balesetben egy ember sérült meg. A demecseri önkéntes tűzoltók vonultak a műszaki mentéshez, akik a járművet kerekeire visszaállították és a gépkocsit áramtalanították.

Rendhagyó osztályfőnöki óra a tűzoltóságon
2017. november 22. 14:12

Szerdán délelőtt a nyíregyházi SZC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnázium 11. D osztályos diákjai a nyíregyházi tűzoltók múltjával ismerkedhettek meg rendkívüli osztályfőnöki óra keretében a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon, ahol a jelenleg készenlétben tartott eszközöket is megtekintették a diákok.

Az államigazgatásban résztvevőket készítették fel
2017. november 22. 13:02

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kedden délután a katasztrófavédelmi feladatok ellátásában és a védelmi igazgatásban közreműködőknek, illetve a helyi védelmi bizottságok elnökeinek rendezett szakmai felkészítést az igazgatóságon.

Hídkorlátnak ütközött egy személygépkocsi
2017. november 21. 15:49

A Nesze híd korlátjának ütközött egy személygépkocsi kedden délelőtt Nagyhalász és Tiszatelek között. A balesetben egy ember sérült meg. Az ibrányi önkormányzati tűzoltók a gépkocsit áramtalanították, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak.