Hírek


Felborult egy személygépkocsi Nyírbátor közelében
2018. augusztus 21. 15:09

Az útról lesodródott, árokba hajtott és a tetejére borult egy személygépkocsi kedden délelőtt a 4911-es úton, a 29-es kilométernél, Nyírbátor és Máriapócs között. A balesetben a jármű vezetője könnyebben sérült. A nyírbátori hivatásos tűzoltók a gépkocsit áramtalanították, majd kerekeire visszaállították.

Augusztus 20-a után is folytatódik a szúnyoggyérítés
2018. augusztus 21. 12:30

A héten mintegy kétszáz településen és nyolc fővárosi kerületben zajlik a szúnyoggyérítés, amennyiben az időjárás ezt lehetővé teszi. A szakemberek csaknem hatvanezer hektáron tervezik a vérszívók számának csökkentését.

Szabadtéri tűzesetek adtak munkát az ünnepen
2018. augusztus 21. 07:22

Háromhektáros területen a vágástéri hulladék, valamint százötven köbméter akácfa gyökérzet gyulladt ki hétfőn délután Nagykállóban, a Kossuth út mögötti területen. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók öt vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat, a beavatkozást egy munkagép is segítette. Személyi sérülés nem történt.

Műszaki mentések és tűzesetek is adtak feladatot
2018. augusztus 20. 08:44

Három személygépkocsi ütközött össze vasárnap délután Újfehértón, a Szent István utcában, ahol az ütközés következtében az egyik jármű egy villanyoszlopot is megrongált. A balesetben ketten sérültek meg. A város önkormányzati tűzoltói a járműveket áramtalanították, valamint a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak. A villanyoszlop helyreállításának az idején átmenetileg ötven fogyasztási helyen szünetelt a szolgáltatás.

Gépkocsitűzhöz, állatmentéshez is riasztották szombaton a tűzoltókat
2018. augusztus 19. 08:56

Feltehetően elektromos hiba miatt kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személygépkocsi szombaton reggel Nyíregyházán, a Mérő utcában. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt, a jármű elszállításáról a tulajdonos gondoskodott. 

Nyugodt ünnepre készülnek a készenléti szervek
2018. augusztus 18. 08:54

A katasztrófavédelem, a rendőrség, a mentőszolgálat és a meteorológiai szolgálat képviselői közös sajtótájékoztatón ismertették az augusztus 20-i ünnepségekkel kapcsolatban eddig elvégzett és a még hátralévő feladatokat. Egyebek mellett elhangzott: országosan 359 tűzijátékot jelentettek be a hatóságoknak.

Több balesethez is riasztották a tűzoltókat
2018. augusztus 18. 08:52

Négy személygépkocsi ütközött össze péntek hajnalban Nyíregyházán, a Kert utcában. A város hivatásos tűzoltói a járműveket áramtalanították, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak. Személyi sérülés nem történt. 

Négyen részesültek elismerésben a főigazgatóságon az állami ünnep alkalmából
2018. augusztus 17. 07:45

Augusztus tizenhatodikán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója belügyminiszteri és főigazgatói elismeréseket adott át a központi szervezet épületében.