Hírek


Két épületben is tűz keletkezett
2018. február 20. 08:11

Kigyulladt egy tízemeletes panelház pincéjében az ott tárolt papír hétfőn délután Nyíregyházán, az Ungvár sétányon. A tüzet a szellőzőbe beesett égő cigaretta csikk okozhatta. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók teljes légzésvédelemben egy vízsugárral oltották el a lángokat, majd a füsttel telítődött épületrészeket átszellőztették. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Az új gázüzemű járművekkel ismerkedtek
2018. február 19. 15:00

Szinte a forgalomba való beállításával egy időben szervezett közös képzést az Észak-magyarországi Közlekedési Központ és a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság a gázüzemű buszok rendszerének az ismertetéséről a tűzoltóknak.

Az újraélesztés a középpontban
2018. február 19. 14:59

Hétfőn kezdődött és szerdáig tart a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság szervezésében az az újraélesztési gyakorlat, amelyet az éves kiképzési tervben meghatározottak alapján a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetével együttműködve tartanak Nyíregyházán.

Két új tűzoltó segíti a megyei munkát
2018. február 19. 14:22

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ pénteken százhuszonhárom, frissen végzett tűzoltót bocsátott ki, közülük ketten Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében szolgálnak majd. A moduláris képzésben résztvevő két új kollégának hétfőn délelőtt adta át a kinevezési okmányaikat a vezetői állomány jelenlétében Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.

Kerítésnek ütközött egy személygépkocsi Kocsordon
2018. február 18. 15:34

Az útról lesodródott és egy lakóház kerítésének ütközött egy személygépkocsi szombat délelőtt Kocsordon, az Árpád utcában. A mátészalkai hivatásos tűzoltók vonultak a műszaki mentéshez, akik a járművet áramtalanították, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak. Személyi sérülés nem történt.

Az „A” csoport hódította el a vándorserleget
2018. február 18. 15:14

Vasárnap délelőtt rendezték meg a nyíregyházi hivatásos tűzoltók hagyományos, csoportok közötti kispályás teremlabdarúgó tornáját a szabolcsi megyeszékhelyen, amely immár 17 éve hagyomány a tűzoltók körében.

Tűzoltóbál Nyírbátorban
2018. február 18. 15:04

Szombaton tartotta Tűzoltóbálját a Mátészalkai Katasztrófavédelmi Kirendeltség Nyírbátorban, a belváros egyik éttermében. A rendezvényen jelen volt a térség országgyűlési képviselője, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója is.

Kisebb robbanás történt egy nagyecsedi családi házban
2018. február 17. 10:39

Az elöregedett bekötőcső hibája miatt történt gázrobbanás péntek éjszaka egy nagyecsedi családi ház konyhájában, a Sárvár utcában. Személyi sérülés nem történt. A kisebb mértékű detonáció miatt az épület egyik fala és födémszerkezete megrepedt. A helyi önkéntes tűzoltók a 11,5 kilogrammos PB gázpalackot elzárták és a tűzhellyel együtt a szabadba vitték. A mátészalkai hivatásos tűzoltók az épületet átvizsgálták, amely a robbanás következtében lakhatatlanná vált, az ott élő elhelyezéséről gondoskodtak.