Hírek


Újabb gépjárműfecskendővel gazdagodott Szabolcs-Szatmár-Bereg megye
2017. szeptember 21. 18:01

Huszonöt vadonatúj, hazai gyártású gépjárműfecskendőt, valamint öt, korábban hivatásos tűzoltóságokon szolgálatot teljesítő tűzoltóautót adtak át szeptember 21-én Budapesten, a Hősök terén, köztük egyet Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe. Ez az esemény adott alkalmat arra is, hogy a magyar fecskendőket gyártó cég bemutassa az általuk tervezett vízszállító jármű prototípusát. Az ünnepségen részt vett dr. Pintér Sándor belügyminiszter, Tarlós István budapesti főpolgármester, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetése, a megyei katasztrófavédelmi igazgatók, a kirendeltségvezetők és a tűzoltóparancsnokok, a fecskendőket gyártó, illetve felújító BM HEROS Zrt. vezetői.

Szituációs gyakorlat Baktalórántházán
2017. szeptember 21. 07:43

Szerdán az éves kiképzési terv alapján a Nyírség-Hasso Kft. baktalórántházi malomüzemében szituációs begyakorló gyakorlatot tartott a Baktalórántházi Katasztrófavédelmi Őrs és a Nyírbátori Hivatásos Tűzoltóság „A szolgálati csoportja.

Szivárgott a gáz Pusztadoboson
2017. szeptember 20. 10:07

Munkavégzés közben kéziszerszámmal átvágtak egy lakossági gázvezetéket kedden délután Pusztadoboson, a Petőfi utcában. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók a sérült vezetéket elszorították és biztosították a helyszínt a szolgáltató munkatársainak a kiérkezéséig. Átmenetileg 55 embernek kellett elhagynia a közeli közintézményből a helyét. Személyi sérülés nem történt. A fehérgyarmati iparbiztonsági felügyelő káreseti szemlét végzett.

Kigyulladt egy étterem konyhája
2017. szeptember 19. 15:43

Kigyulladt egy étterem negyven négyzetméteres konyhája kedden délelőtt Nyíregyházán, a Szent Flórián téren. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat, majd a füsttel telítődött épületrészt túlnyomásos ventilátor segítségével átszellőztették. Személyi sérülés nem történt. A tűz keletkezési okát és körülményeit vizsgálják.

Vágási gyakorlat két helyen is
2017. szeptember 19. 15:35

A Kisvárdai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság és a Záhonyi Katasztrófavédelmi Őrs állománya háromnapos feszítő-vágó gyakorlatot hajtott végre a napokban a Kisvárda Bodnár MÉH telephelyén. Hasonló gyakorlaton vettek részt a nyírbátori hivatásos tűzoltók is kedden délelőtt, akik a városukban található MÉH telepen gyakorolhatták a műszaki mentéshez kapcsolódó fogásokat.

Magasból mentési gyakorlat Kőlaposon
2017. szeptember 19. 15:12

A Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság az éves kiképzési terv alapján ezen a héten, hétfőtől szerdáig magasból mentési gyakorlatot szervez a szolgálatban lévő állománynak a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kőlaposi raktár és kiképzőbázisán. A tűzoltók emellett birtokba vehették a frissen elkészült pszichikai akadálypályát.

„Hagyományok, becsület, elkötelezettség”
2017. szeptember 19. 12:46

A Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóság is bekerült a Nyíregyházi Értéktárba. Hétfőn, az Értékes Esték sorozat keretében az Apáczai Csere János Általános Iskolában ismerhették meg a megyeszékhely tűzoltóinak 133 éves múltját és értékeit az érdeklődők, majd a kiállított ereklyéket és serlegeket, valamint a mai technikai eszközöket tekinthették meg az intézmény szomszédságában lévő tűzoltólaktanyában.

Kigyulladt a villanyóraszekrény Szatmárcsekén
2017. szeptember 19. 07:22

Kigyulladt egy társasház villanyóraszekrénye hétfőn reggel Szatmárcsekén, a Kölcsey utcában. A tüzet az ott lakóknak sikerült eloltaniuk. A fehérgyarmati hivatásos és a szatmárcsekei önkéntes tűzoltók az izzó, parázsló részeket eltávolították, az épületet átvizsgálták és értesítették az áramszolgáltatót. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.