Hírek


Indul a fűtés
2018. szeptember 25. 14:53

Ugyan a fűtési szezon hivatalosan csak október 15-én kezdődik, az időjárás a hétvégén hűvösre fordult és az előrejelzések szerint az elkövetkező napokban is őszies marad. A hidegebb időjárás miatt több háztartásban is befűtenek a napokban. Fűtési technológiától függetlenül komoly veszélyt jelenthet, ha a fűtőeszközt nem rendeltetésszerűen használják, ha szabálytalan annak kivitelezése, vagy ha a rendszeres műszaki felülvizsgálatot elmulasztották.

Balesetekkel indult a hét
2018. szeptember 25. 07:53

Két személygépkocsi ütközött össze hétfőn reggel Nyíregyházán, a Szabolcs és a Színház utcák kereszteződésében. A balesetben személyi sérülés nem történt. A város hivatásos tűzoltói a gépkocsikat áramtalanították, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak.

Személygépkocsi és motorkerékpár ütközött
2018. szeptember 24. 07:55

Személygépkocsi és motorkerékpár ütközött össze vasárnap délután Nyíregyházán, a Tiszavasvári és a Szélsőbokori utak kereszteződésében. A balesetben két ember súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók a sérültek stabilizálásban segítettek, valamint a járműveket áramtalanították.

Öten sérültek meg a 471-esen
2018. szeptember 22. 18:46

Két személygépkocsi ütközött össze szombat délután a 471-es számú főúton, a 70-es kilométernél, Nyírmeggyes és Mátészalka között. Az egyik jármű vezetője súlyos sérüléseket szenvedett, őt a mátészalkai hivatásos tűzoltók feszítő-vágó berendezés segítségével szabadították ki a roncsok közül. A másik járműben négyen utaztak, mindannyian könnyebb sérüléseket szenvedtek. A tűzoltók a járműveket áramtalanították, a súlyos sérült mentőhelikopterhez történő eljuttatásában segítettek, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak. 

Istálló gyulladt ki Nyírtelken, több helyen pedig a leszakadt ágak okoztak fennakadást
2018. szeptember 22. 18:44

Kigyulladt egy harminc négyzetméteres istálló és egy melléképület is szombat délelőtt Nyírtelken, a Puskin utcában. A tulajdonosnak sikerült időben kiengednie az épületből a három lovat. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók az épületeket áramtalanították és három vízsugárral, valamint kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt.  

Tűzoltódaru is kellett a műszaki mentéshez
2018. szeptember 22. 08:04

Két személygépkocsi ütközött össze péntek délután Vámosorosziban, az Új soron. Az egyik személygépkocsi az ütközést követően az útról lesodródott és egy gázvezetékre hajtott. A balesetben ketten sérültek meg. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók értesítették a gázszolgáltatót, a járműveket áramtalanították, tűzoltó daru segítségével a vezetékről a gépkocsit leemelték, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak. A gázvezeték nem sérült, így a fogyasztási helyeken a szolgáltatás zavartalan volt.

Bemutatókkal várták az autómentes napon az érdeklődőket
2018. szeptember 21. 13:00

2018. szeptember 21-én Európa Mobilitási Hét keretein belül rendezték meg Fehérgyarmaton az autómentes napot, amelyen egyebek mellett tűzmegelőzési anyagokkal és tűzoltási, valamint műszaki mentési bemutatóval várták az érdeklődőket.

Tűzesetek adtak feladatot
2018. szeptember 21. 08:49

Száz négyzetméteres raktárépület gyulladt ki, amelyben targonca, kisteherautó és faanyag volt, csütörtök délután Vásárosnaményban, a Kölcsey utcában. A város önkormányzati tűzoltói mellett Mátészalkáról és Baktalórántházáról érkeztek hivatásos egységek, a tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt.