Hírek


Közvilágítási oszlopnak ütközött egy személygépkocsi Mátészalkán
2018. január 17. 07:49

Közvilágítási lámpaoszlopnak ütközött és kiborította azt egy személygépkocsi a késő esti órákban Mátészalkán, az Ipari úton. A város hivatásos tűzoltói a járművet áramtalanították, biztosították a helyszínt a szolgáltató munkatársainak a kiérkezéséig, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak. Személyi sérülés nem történt.

Kazánház szigetelése égett Balkányban
2018. január 17. 07:49

Kigyulladt egy üzemcsarnok kazánházának szigetelése kedden a déli órákban Balkányban, a Geszterédi úton. Az ott dolgozóknak sikerült a tüzet eloltaniuk. A szakolyi önkormányzati, valamint a nyíradonyi hivatásos tűzoltók és a helyi önkéntesek egy vízsugárral, valamint kéziszerszámok segítségével távolították el az izzó, parázsló részeket. Személyi sérülés nem történt.

Több jármű is árokba csúszott kedden délután és kora este
2018. január 16. 18:48

Az útról lesodródott és egy hét méter mély árokba csúszott, majd a tetejére borult egy személygépkocsi kedden délután a Tímárt és Szabolcs községet összekötő úton. A jármű vezetője és utasa a gépkocsiba szorult. A rakamazi önkéntes, a nyíregyházi és a szerencsi hivatásos tűzoltók az utasokat kiszabadították, a járművet kerekeire visszaállították és áramtalanították, valamint az üzemanyag szivárgást megszüntették. A balesetben ketten könnyebben sérültek.

Biztonságosan a tüzelő-fűtő berendezésekkel
2018. január 16. 09:45

Az elmúlt időszakban több lakásban is olyan jellegű tűzesetnél kellett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltóegységeinek beavatkozniuk, ahol a vegyes tüzelésű kazán, vagy kandalló volt elhelyezve és a biztonságos üzemeltetésnél ezek a káresemények nem következtek volna be. Így fontos, hogy a biztonsági előírásokat minden esetben tartsuk be.

Felső vezetéken lévő biztosíték izzott be
2018. január 16. 08:07

Biztosíték izzott be egy 22 kilovoltos felső vezetéken hétfő reggel Rakamazon, a Bocskai és a Rákóczi utcák kereszteződésében. A helyi önkéntes és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt az áramszolgáltató munkatársainak a kiérkezéséig. Személyi sérülés nem történt, a szolgáltatásban nagyobb üzemzavar nem keletkezett.

Két helyen is a kazán mellett tárolt tűzifa kapott lángra
2018. január 16. 08:06

Vegyes tüzelésű kazán mellett tárolt tűzifa kapott lángra hétfőn reggel Tiszabezdéden, a Dózsa György úton lévő egyik családi ház pincéjében. A záhonyi és a kisvárdai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat, majd túlnyomásos ventilátor segítségével, a füsttel telítődött helyiségeket átszellőztették. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Felborult egy lovaskocsi Mátészalkán
2018. január 16. 08:06

Felborult egy huszonöt darab kisbálás szalmát szállító lovaskocsi hétfőn délben Mátészalkán, a Zöldmező és a Meggyesi utak kereszteződésében. A város hivatásos tűzoltói a rakományt eltávolították, majd a szekeret kerekeire visszaállították. A baleset során sem a hajtó, sem pedig az állat nem sérült meg.

Elismerés és előléptetések a megyei igazgatóságon
2018. január 15. 12:37

Hétfőn délelőtt a vezetői állomány jelenlétében elismerést adott át a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a heti vezetői értekezlet keretében, valamint a szolgálati évekkel összefüggésben több kolléga előresorolásban és előléptetésben részesült.