Hírek


Két frissen végzett új vonulós tűzoltó segíti a beavatkozásokat
2018. július 16. 12:26

Július tizenharmadikán a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ kibocsátott, több mint százhúsz tűzoltóhallgatója között végzett és tett esküt Rőti Tamás és Varga Dénes, akiknek a kinevezési okmányait hétfőn délelőtt a vezetői állomány jelenlétében adta át a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Igazgatója.

Ifjúsági tűzoltótanfolyam Mátészalkán
2018. július 16. 12:25

A múlt héten a Déri Miksa Szakgimnázium és Szakközépiskola és Kollégium „Fegyveres szervek és vagyonvédelmi ismeretek” szakmai tantárgy oktatása keretében a 10. évfolyamos tanulóinak katasztrófavédelmi összefüggő 35 órás szakmai gyakorlatot tartottak a Mátészalkai Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon. Az Ifjúsági Tűzoltó tanfolyamon tizennyolcan tettek sikeres vizsgát.

Hárman sérültek meg a 36-oson
2018. július 15. 16:33

Az útról lesodródott, árokba hajtott és felborult egy személygépkocsi vasárnap délután a 36-os számú főúton, a 37-es kilométernél, Nagycserkesz közelében. A balesetben hárman sérültek meg. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók vonultak a műszaki mentéshez, akik a járművet kerekeire visszaállították, majd áramtalanították. 

Két személygépkocsi is kigyulladt vasárnap
2018. július 15. 16:31

Kigyulladt egy parkoló, benzin üzemű személygépkocsi motortere vasárnap reggel Nyírderzsen, a Bátori utcában. A tüzet a tulajdonosnak sikerült eloltania. A nyírbátori hivatásos tűzoltók a gépkocsit áramtalanították, a felhevült motorteret visszahűtötték.Karbantartás közben gyulladt ki szintén egy benzin üzemű személygépkocsi vasárnap délelőtt Aranyosapátiban, a Hunyadi János utcában. A lángokat sikerült megfékeznie az ott lakóknak. A vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók a felhevült motorteret visszahűtötték. Személyi sérülés egyik esetben sem történt. 

Műszaki mentés két helyen
2018. július 15. 08:16

Két személygépkocsi ütközött össze szombat délután Baktalórántházán, a Vasút utcában. Személyi sérülés nem történt. A város hivatásos tűzoltói a gépkocsikat áramtalanították, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak.

Több szabadtéri tűzesethez is vonultak
2018. július 15. 08:15

Ötszáz négyzetméteres területen az akácos aljnövényzete gyulladt ki szombat délelőtt Balkányban, az Újhelyi tanyán. A szakolyi önkormányzati és a helyi önkéntes tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Tiszavasváriban, az Erdő utcában is a magas füves vegetáció égett a délelőtti órákban, a város önkormányzati tűzoltói akadályozták meg a lángok továbbterjedését.

Időben és helyesen jelzett az érzékelő
2018. július 14. 09:07

Időben és helyesen jelezett a szén-monoxid érzékelő péntek délután egy nyíregyházi, Síp utcai társasház egyik lakásában. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók a lakás átszellőztetését követően alacsonyabb, míg a szomszédos lakásban magasabb gázkoncentrációt mértek. Szén-monoxid mérgezés gyanújával négy embert szállítottak kórházba, de a későbbi vizsgálatok megállapították, hogy nem szenvedtek mérgezést. A tűzoltók értesítették a gázszolgáltatót és vizsgálják, hogy mi okozhatta az égéstermék visszaáramlását. 

Kigyulladt egy közel ötszáz négyzetméteres magtár
2018. július 13. 07:31

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy közel ötszáz négyzetméteres magtár csütörtökön későn este Tiszavasváriban, az Erdő utcában. Az épületben műanyag granulátum és egy elektromos targonca is volt. A hajdúnánási, a nyíregyházi, a tiszaújvárosi hivatásos, valamint a tiszavasvári önkormányzati tűzoltók több vízsugárral oltották el a lángokat. A tűzoltást több vízszállító és egy létrasugár is segítette. A beavatkozást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A mobil labor a helyszínen méréseket végzett, de egészségre káros értékeket nem mutattak ki. A tűz keletkezési okát és körülményeit vizsgálják.