Hírek


Több tucat segélyhívás a péntek esti vihar miatt
2017. július 22. 19:59

Közel negyven esetben riasztották a péntek esti vihar miatt a tűzoltókat a Nyírbátori járásban. Jellemzően útra, vagy vasúti pályára, illetve villanyvezetékre dőlt fák eltávolításához, elöntött pincéhez és a viharos szél miatt megbontott háztetőkhöz vonultak péntek este és szombaton napközben a tűzoltók Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Több hektáros területen csaptak fel a lángok Kisvárda közelében
2017. július 21. 09:16

Gyűrű eltávolítása, szabadtéri és gépkocsi tűz is adott feladatot a tűzoltóknak az elmúlt 24 órában Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Kisvárda külterületén hat hektáron a kivágott erdő maradványa lobbant lángra.

A vízből való mentést gyakorolják
2017. július 20. 13:28

Szerdán, Rakamaznál gyakorolták a vízből való mentést a nyíregyházi hivatásos tűzoltók. A feladatok során a kishajó vezetésre jogosult tűzoltók a folyóvízi közlekedést, a vízbe esett személy megközelítésének, mentésének, illetve az eltűnt személy felkutatásának gyakorlati fogásait elevenítették fel. A jövő héten pedig Tiszabercelnél folytatódik a képzés a Tiszán, ahol a hivatásos-, önkormányzati- és az önkéntes tűzoltók, valamint a Kelet-Magyarországi Speciális Mentő Egyesület tagjai együtt hajtják majd végre a feladatokat.

Gazdag programokat kínált az idei Szent Flórián Tűzoltótábor
2017. július 20. 13:00

Véget ért a VIII. Szent Flórián Tűzoltótábor, amely az Ajaki Tűzoltó Egyesület szervezésében került megrendezésre a Tornyospálca-Lászlótanya területen lévő erdei iskolában, amelyen a gyergyószárhegyi és nagybajomi önkéntes tűzoltók is részt vettek.

Másodfokú hőségriasztás lép életbe éjféltől
2017. július 19. 22:27

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján az elkövetkező napokban tartós hőség várható, ezért az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai ajánlásait figyelembe véve dr. Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár 2017. július 20. (csütörtök) 00:00 órától július 23. (vasárnap) 24:00 óráig másodfokú hőségriasztást ad ki.

A mezőgazdasági gépeket ellenőrzik
2017. július 19. 11:41

A betakarítás idején folyamatosan ellenőrzik a katasztrófavédelem munkatársai a mezőgazdasági gépek tűzvédelmi előírásait, amelyek tűzvédelmi felülvizsgálatát a munka megkezdése előtt az üzemeltetőnek kell teljesítenie.

Forgalmi akadályt képzett a személygépkocsi
2017. július 19. 07:49

Árokba csapódott, majd végül az úttesten keresztbe állt meg egy benzin-gázüzemű személygépkocsi kedden délután Kemecse és Nyírbogdány között. A balesetben a jármű vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók a gépkocsit áramtalanították, a gáztartályt elzárták és a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak.

Igazgatói szemle Nyíregyházán
2017. július 18. 14:56

Kedden délután igazgatói szemlét tartott Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen és a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon.