Hírek


Személygépkocsi motorvonattal ütközött
2018. március 19. 15:32

Személygépkocsi motorvonattal ütközött hétfőn reggel Ópályi és Mátészalka között, a vasúti átjáróban, miután a csúszós úton már nem tudott megállni a gépkocsi. Személyi sérülés nem történt, a mátészalkai hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoznak.

Lesodródott és elakadt a hűtőkocsi
2018. március 19. 14:31

A havas útról lesodródott és elakadt egy tizenkét tonnás hűtőkocsi hétfőn délelőtt Nyíregyházán, a Szitakötő utcában. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók drótkötél segítségével vontatták vissza az útra, miután az elakadt jármű forgalmi akadályt képzett. Személyi sérülés nem történt.

A lelógó jégcsap miatt kellett beavatkozniuk
2018. március 19. 14:29

Jégcsap eltávolításához kérték hétfőn délelőtt a nyíregyházi hivatásos tűzoltók segítségét a szabolcsi megyeszékhelyen, a Jósa András Oktatókórház területén, ahol az egészségügyi intézmény egyik emeletes átjárójáról a lelógó jégcsapok balesetveszélyt jelentettek az alatta közlekedőkre. A tűzoltók gépezetes tolólétra és kéziszerszámok segítségével szüntették meg a kialakult helyzetet.

Elakadt teherautót mentettek
2018. március 19. 13:23

Hétfőn reggel egy kenyeret szállító kisteherautó akadt el Nagyhalász külterületén. A helyi önkéntes és az ibrányi önkormányzati tűzoltók drótkötél segítségével szüntették meg a forgalmi akadályt.

Vasárnap még műszaki mentések adtak feladatot
2018. március 19. 13:21

Vasárnap még több mint húsz esetben riasztották műszaki mentéshez a tűzoltóegységeket Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Elakadt gépjárművek adnak munkát a tűzoltóknak, dolgoznak a Magyar Közút és E-on Zrt szakemberei
2018. március 18. 17:17

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a 36-os sz. főút Tiszavasvári és Nagycserkesz közötti szakasz, valamint Újfehértó-Hajdúdorog közötti út 14:00-tól teljes szélességében járható. Kálmánháza, Petőfi-tag bekötőútja még nem járható. A Nyírtelekhez tartozó Dankó bokorhoz vezető út már felszabadításra került Ferenc tanya megközelítésén jelenleg is dolgoznak. Egyre kevesebb az áramszolgáltatásból kimaradt fogyasztó: Tiszaszalka 83, Újfehértó 20, Vásárosnamény 2 fogyasztót érint a kimaradás.

Több helyen dolgoznak még a tűzoltók
2018. március 18. 10:38

Folyamatosan a műszaki mentéseken dolgoznak még mindig a tűzoltóegységek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében két helyen, ahol a Nyíregyházi és a Tiszavasvári Járásban adnak még feladatot az elakadt járművek mentése. Árokba csúszott egy személygépkocsi Nagycserkeszen, a Vasvári Pál utcában, míg Tiszalök és Tiszaeszlár között egy személygépkocsi hótorlasznak ütközött. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Főként elakadt járművekhez riasztották a tűzoltókat
2018. március 18. 07:38

Huszonnégy esetben riasztották szombat délutántól, vasárnap reggelig a tűzoltókat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Jellemzően keresztbe fordult kamionokhoz, árokba csúszott és elakadt járművekhez riasztották őket. Így az M3-as autópályán, a 4-es és a 36-os számú főutakon, Nyíregyházán, Szakolyban, Gulács és Jánd között, valamint Nyírbátor és Nyírvasvári között nyújtottak ilyen jellegű eseményeknél segítséget. Összesen hárman sérültek meg ezeknél a baleseteknél.