Hírek


Elismerések a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon
2015. május 27. 18:07
Huszonheten vehettek át szerdán hősies helytállásukért elismerést az országos katasztrófavédelmi főigazgatótól, köztük négyen Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből.

Két nyírbátori és két mátészalkai tűzoltó is elismerésben részesült hősies helytállásukért, amelyet Tollár Tibor tű. vezérőrnagytól, mb. főigazgatótól vehettek át.

Tűz ütött ki április 17-én Nyírbátorban egy lakóház melléképületében, a tűz által érintett helyiségben egy gázpalack szelepe a hő hatására megsérült és az azon kiáramló gáz égett. A nyírbátori hivatásos egység két tagja a palackot biztonságos helyre vitte, visszahűtötte, megakadályozva ezzel a túlmelegedést és az esetleges robbanást. Tettéért Literáti Attila tű. százados és Sepovics Mihály tű. főtörzsőrmester elismerést vehetett át.
 
Április 6-án Mátészalkán egy harmadik emeleti lakás erkélyén tűz keletkezett, a lángok átterjedtek a második emeletre is. A kiérkező egység két tagja a tűz által érintett részről egy felhevült gázpalackot vitt le és helyezett biztonságba, megakadályozva ezzel egy esetleges felrobbanást. Hősies helytállása elismeréseként Meczner Gábor Antal tű. törzsőrmester és Molnár Zsolt tű. törzsőrmester, a mátészalkai hivatásos tűzoltó-parancsnokság két tűzoltója vehetett át ajándéktárgyat Tollár vezérőrnagytól.

Az ünnepségen a hagyományoknak megfelelően többen vehettek át belügyminiszteri, főigazgatói emléktárgyat kerek születésnapjukon, vagy jubileumi éveik elismeréseként. Tollár Tibor tű. vezérőrnagy ajándéktárgyat adományozott ötvenedik születésnapja alkalmából Róka Irma tű. zászlósnak, a nyíregyházi hivatásos tűzoltó-parancsnokság referensének.  
 
A rendezvény végén mondott beszédében a főigazgató úgy fogalmazott: "mindazokat, akik most teljesítményük, életútjuk elismeréseként ajándéktárgyat vehettek át, példaként állítja az állomány elé. Szép számban kaptak a kollégák dicséretet kiemelkedő helytállásukért, elmondhatjuk tehát, hogy nem kevesen vannak a hétköznapok hősei, mondta a vezérőrnagy. A születésnaposokhoz fordulva hangsúlyozta, meg kell becsülni azokat a munkatársakat, akik hosszú évek óta szolgálnak a testületnél, akik most kerek évfordulót ünnepelnek, mindent megtettek ez idő alatt, amit meg kellett tenniük". 

Fotós: Jóri András BM OKF

 

Kapcsolódó képek:

Elismerések a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon Elismerések a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon Elismerések a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon
>>> További képek a galériában <<<