Hírek


Egy dobogós hely és egy különdíj
2015. június 19. 06:42
Június tizenhetedikén vette kezdetét a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Kispályás Labdarúgó Tornájának idei fordulója, amely izgalmas mérkőzéseket követően csütörtökön délután, a versenynek helyet adó Csongrád megyeiek győzelmével ért véget. Az országos pontszerző bajnokság részeként szervezett versenyre benevezett tizenkilenc csapatot az algyői futballpályára várta a házigazda Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, ahol megyénk a harmadik helyet szerezte meg.

A versenyzőket szerda délelőtt Huszár Tibor tű. ezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság helyettes vezetője köszöntötte, beszédében minden sportolónak sikeres és biztonságos versenyt kívánt. A megnyitót követően a résztvevő tizenkilenc csapat a sorsolások eredményének megfelelően kezdte meg a csoportmérkőzéseket az algyői sportlétesítmény műfüves pályáján. A meccsek délután négy órakor fejeződtek be, a továbbjutó nyolc csapat csütörtökön délelőtt, a döntő mérkőzéseken játszhatott tovább a legjobb helyezésekért.
A második napon délelőtt kilenc órakor startoltak a kezdőrúgások, a mérkőzések a dobogós helyezésekért folytatott párharcokig egymással párhuzamosan zajlottak. Az előző napi eredmények alapján a Csongrád csapata a Veszprém csapatával mérkőzött, az eredmény 4:1 lett a szegediek csapat javára. A Nógrád megyei válogatott Bács-Kiskun megye focistáival csapott össze, melynek eredménye 2:2-es döntetlen lett, ezért a hétméteresek döntötték el a mérkőzést, amelyben nógrádiak bizonyultak jobbnak. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye csapata 2:1-re legyőzte a Zala megyei tűzoltókat, míg a Tolna megyei játékosok 3:0-s sikerrel zárták a borsodiak csapatával vívott mérkőzést.
A további párharcok alapján a dobogó harmadik helyérét vívott csatában végül a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tűzoltók győzedelmeskedtek, az ezüstérmet pedig a Tolna megyei csapat vihette haza. A 2015. évi BM OKF Kispályás Labdarúgó Tornáját pedig a hazai Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata nyerte.
Több kategóriában is különdíjat adtak át a játékosoknak. A legjobb mezőnyjátékos a Nógrád megyei Sági Bence lett. A legjobb kapusnak járó díjat Klézl Tamás vehette át, aki a Tolna megyei csapat védelmét erősítette. A gólkirálynak járó elismerést a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fodor András érdemelte ki, a legsportszerűbb csapat pedig a Vas MKI csapata lett. A döntő legjobb játékosa címet a szervezők a szegedi Bullás Imrének ítélték oda, a legjobb Csongrád megyei játékosnak járó elismerést pedig Puskás Csaba, a szegedi csapat tagja kapta.
A legtöbb, harminckilenc gólt a Csongrád megyei és a Nógrád megyei csapat játékosai rúgták. A gólkirály Fodor András tizenkét alkalommal talált az ellenfél kapujába, míg Sági Bence tizenegy gólt rúgott a mérkőzéseken.
A rendezvényen jelen volt dr. Demény Ádám tű. ezredes, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület elnöke, Markos Zoltán tű. ezredes, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettese, valamint Péter Zsolt tű. alezredes a BM OKF Humán Szolgálatának munkatársa. Az eseményre meghívást kapott dr. Kiss-Rigó László, Szeged-Csanádi Egyházmegye megyéspüspöke, Molnár Áron, Algyő polgármestere, Nógrádi Tibor, az MLSZ Csongrád Megyei Igazgatóságának igazgatója, valamint Juhász Sándor, a Délút Kft. ügyvezető igazgatója.
Az eredményhirdetésen az elismeréseket, különdíjakat Szatmári Imre tű. ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató, valamint a meghívott vendégek adták át. Dr. Demény Ádám a torna zárásaként elmondta, külön öröm számára, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület taglétszáma rekordot döntött az utóbbi években. Kiemelte, hogy munkatársaival együtt fontosnak tartják a szervezeten belüli sportrendezvények szervezését és támogatását. A játékosoknak megköszönte a tisztességes helytállást, a kitartást, és gratulált az elért eredményekhez.

Fotós: Molnár Krisztina tű. hadnagy - Csongrád MKI

 

Kapcsolódó képek:

Egy dobogós hely és egy különdíj Egy dobogós hely és egy különdíj Egy dobogós hely és egy különdíj
>>> További képek a galériában <<<