Hírek


Elismeréseket adtak át a Belügyminisztériumban
2016. április 25. 10:46
A miniszteri elismeréseket Kontrát Károly miniszterhelyettes, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára adta át április 22-én a Rendőrség Napja és a Tűzoltóság Napja alkalmából.

Magyarországon a rend nemzeti ügy, nemzeti érdek, amelynek megóvásában a rendőröknek és a tűzoltóknak kimagasló szerepe van. A két terület szakemberei vállvetve dolgoznak a bajban, közösek az erőfeszítéseik és közös az áldozatvállalásuk. Szolgálatuk teljesítése közben akár saját életük kockáztatása árán is biztosítják a rendet, megvédik az állampolgárok vagyonát és életét. Irántuk való megbecsülését az elismeréseken felül Magyarország Kormánya azzal fejezi ki, hogy kiszámítható előmeneteli és illetményrendszert alakított ki a két szervezet kötelékében szolgálók számára.

Az egész Európára nehezedő migrációs nyomás a magyar rendvédelmi szerveket is próbára tette, a magyar rendőrség ráadásul a legjobbak között teljesített az öreg kontinensen: kezdetektől fogva megvédték Magyarország és Európa schengeni határait és segítséget nyújtottak más országoknak is – hangsúlyozta Kontrát Károly.

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke – a belügyminiszter előterjesztésére-, kiemelkedő helytállása, bátor magatartása elismeréséül Bátorságért Érdemjelet adományozott Illés Zoltán c. tű. zászlósnak,a  Nyíregyházi  Hivatásos  Tűzoltóparancsnokság különleges szerkezelőjének,aki szolgálaton  kívül, egy  közúti  baleset során kigyulladt jármű utasainak segítségére sietett.

Tűzoltósági tanácsosi címet adományozott: Nagy József tű. ezredesnek, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesének.

forrás: kormany.hu

Fotós: Csattos Pál - BM