Hírek


Ügyintézői kategóriában a másodikok lettek
2017. május 21. 18:53
Az öt regionális megmérettetést követően a zánkai országos viadal végén derült ki, hogy kik a katasztrófavédelem állományának legjobb sofőrjei. Az ügyintézői kategóriában a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság párosa a második helyezést érte el.

Az országos döntőben a regionális versenyek győztesei, az ország hivatásos tűzoltó-parancsnokságainak gépjárművezetői, illetve az ügyintézői rendszerben gépjárművet vezetők mérték össze KRESZ-tudásukat és gépjárművezetés-technikai készségeiket.
 
Az első országos közlekedésbiztonsági versenyt a házigazda Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nevében Dányi Béla tű. dandártábornok, megyei igazgató nyitotta meg. Az igazgató beszédében örömét fejezte ki, hogy Veszprém megye adhat otthont ennek a rangos megmérettetésnek. Kiemelte, az idén először, hagyományteremtő szándékkal szerveződött ez a közlekedésbiztonsági vetélkedő, amelynek célja az állomány felkészítése és természetesen a profi körülmények között történő versenyzés feltételeinek megteremtése.
 
Ezután dr. Gubicza József tű. ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság oktatásigazgatási és kiképzési főosztályának vezetője osztotta meg gondolatait a versenyzőkkel. Beszédében a gépjárművezetők felelősségét hangsúlyozta. Az ezredes hozzátette, a regionális versenyek bizonyították, hogy a sofőrök felkészültek és jól kezelik ezt a felelősséget.
 
A versenyen jelen volt Hrabovszky Pál tű. ezredes, a főigazgatóság műszaki főosztályának vezetője is, aki köszöntőjében méltatta az országos döntőbe bejutott sofőrök eredményeit, valamint felhívta a figyelmet a folyamatos fejlődés fontosságára.
 
A versenyen tíz, egyenként kétfős csapat vett rész, amelyek közül öt az „ügyintézői gépjármű”, öt pedig a „készenléti szer” kategóriában állt rajthoz. A megmérettetés első felében egy feladatlapot kellett kitölteniük a résztvevőknek, amely az általános közlekedésbiztonsági szabályok ismerete mellett alapvető elméleti vezetéstechnikai tudásukat is felmérte. A ragyogó időben lebonyolított vetélkedő a pályabejárással folytatódott, amelynek során a versenyzők ismerkedhettek a pályával és az előttük álló feladatokkal. Ezt követően járművükkel egy bójákkal kijelölt pályán kellett végighaladniuk, ahol a többi között szlalom, parkolás, akadályelkerülés és tolatás volt a feladat. Minden páros kettőzött akaraterővel és nagy elszántsággal vetette bele magát a versenyzésbe, amelynek végén szoros eredmények születtek.
 
Ügyintézői kategóriában a legjobbnak járó díjat a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata vehette át, mögöttük a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Oszlár Gábor tű. százados és Gyurkó Pál tű. törzsőrmester alkotta páros  végzett, míg a dobogó harmadik fokára a BM OKF Gazdasági Ellátó Központjának versenyzői állhattak fel. A készenléti szer kategóriában a Gazdasági Ellátó Központ csapata szerezte meg az elsőséget, a másodikak a Borsod-Abaúj-Zemplén, harmadikak pedig a Somogy megyei versenyzők lettek.

Fotós: Szabolcs MKI

 

Kapcsolódó képek:

Ügyintézői kategóriában a másodikok lettek