Hírek


A Szabolcs megyei tűzoltók nyerték az országos kispályás labdarúgótornát
2017. június 22. 17:32
Másodszor rendezték meg Nógrád megyében, a Karancs-hegy és a Medves-fennsík völgyében fekvő Salgótarjánban a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos pontszerző bajnokságának keretében a kispályás labdarúgótornát. A június 21-22. között megtartott verseny a szabolcsi csapat győzelmét hozta.

A kispályás labdarúgótornát a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület, valamint a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közösen rendezte. A bajnokságon a tizenkilenc megyei, illetve a fővárosi igazgatóság mellett a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ, valamint a Gazdasági Ellátó Központ is indított csapatot. A szerdai megnyitón Seres Tibor tűzoltó ezredes, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője köszöntötte a résztvevő huszonkét csapat tagjait. Az ezredes örömét fejezte ki, hogy a nógrádi megyeszékhely már második alkalommal adhat otthont az országos rangadónak, és egy klasszikussal buzdította a csapattagokat: „A fociban a lényeg, hogy amikor megkapod a labdát, gyorsan olyannak kell passzolni, akinek a meze ugyanolyan színű, mint a tiéd. Ja, és futni kell”.
 
A folytatásban megtartották a selejtezőcsoportok sorsolását, majd kétszer tizenöt perces körmérkőzések következtek. A csoportok első és második helyezettjei jutottak be a csütörtöki nyolcaddöntőkbe: Békés, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Pest megye és a Gazdasági Ellátó Központ csapata kapott lehetőséget.
 
A második versenynapon már egyenes kieséses rendszerben folytatódott a küzdelem. A döntőket a kihirdetett hőségriadó ellenére is rendületlen erővel – de nem kevés vizet elfogyasztva – vívták meg a csapatok. A legjobb négy közé végül Borsod, a GEK, Heves és Szabolcs gárdája jutott. A helyosztót Heves megye és a GEK játszotta, utóbbi 3-1-re győzött, ezzel megszerezte a harmadik helyet. A döntőben a szabolcsiak büntetőkkel győzték le 2-1-re Borsod csapatát, így ők vihették haza az elsőségért járó kupát, illetve a tornagyőzelmet jelképező vándorserleget.
 
A díjakat Seres Tibor igazgató adta át. A bajnokság legsportszerűbb csapatának különdíját Baranya megye focistái vehették át. A legjobb kapusnak járó elismerést Timku Tamás tűzoltó főtörzsőrmester, a szabolcsi csapat hálóőre vihette haza. A torna gólkirályi címét Veres Zsolt törzsőrmester, Békés megye csapatának erőssége érdemelte ki. A legjobb mezőnyjátékosnak Sárközi Tamás, a GEK focistája bizonyult.
 
A Tóstrandi SBTC Sporttelep műfüves pályáján megtartott kispályás labdarúgótorna a katasztrófavédelem országos pontszerző bajnokságának harmadik állomása volt -  az ugyanis a labdarúgáson kívül négy további sportágat foglal magába: a terepfutást és az atlétikát, valamint a még hátralévő úszást és fekvenyomást.

Fotós: Angyal Eszter tűzoltó főhadnagy, NMKI

 

Kapcsolódó képek:

A Szabolcs megyei tűzoltók nyerték az országos kispályás labdarúgótornát A Szabolcs megyei tűzoltók nyerték az országos kispályás labdarúgótornát A Szabolcs megyei tűzoltók nyerték az országos kispályás labdarúgótornát
>>> További képek a galériában <<<