Hírek


Szabolcs megye csapata a harmadik lett az országos kispályás labdarúgó-bajnokságon
2017. szeptember 29. 15:48
Tizenhat csapattal rajtolt el szeptember 28-án a 2017. évi Országos Pontszerző Kispályás Labdarúgó-bajnokság Algyőn. A gól nélküli döntőt a Csongrád megyei katasztrófavédelem és a Készenléti Rendőrség csapata vívta, az elsőséget hétméteresekkel döntötték el, a párbajban végül a rendőrök voltak jobbak, így ők vihették haza a győztesnek járó kupát.

A rendőrségtől, a büntetés-végrehajtási intézetektől és a katasztrófavédelemtől érkezett csapatok reggel nyolc órakor sorakoztak fel az ünnepélyes megnyitóhoz. Az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület, valamint a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által rendezett rangos sporteseményt Szatmári Imre tű. dandártábornok, megyei igazgató nyitotta meg. A megnyitón részt vett Menczer Gusztáv, a Belügyminisztérium személyügyi helyettes államtitkárság közigazgatási tanácsadója, Molnár Áron, Algyő polgármestere, Vincze P. Márton, a Magyar Rendészeti Sportszövetség elnöke, valamint Juhász Sándor, az Algyői Sportkör elnöke.
 
A technikai értekezletet és a sorsolást követően azonnal megkezdődtek a csoportmérkőzések. Egy időben négy pályán zajlottak a viadalok. A legjobb eredményt elért csapatok a felsőházi, a kiesett együttesek pedig az alsóházi ágon folytatták tovább a meccseket. Tizenegy óra után indultak a helyosztó mérkőzések, ekkor már fokozódott az izgalom a játékosokban és a szurkolókban is. A csapatok ekkor már tizenöt perces félidők során mérték össze erejüket és ügyességüket. A pályák mellett a szurkolók hangos bekiabálásokkal, jó tanácsokkal segítették, buzdították csapataikat. A lelkes gólöröm hangjai vették körbe a műfüves pályát, sorra rúgták a gólokat a játékosok. Végül délután három órakor állt fel egymás ellen a két legjobb csapat a döntő mérkőzéshez.
 
Az idei focibajnokságon megismétlődött a tavalyi végeredmény: a Készenléti Rendőrség és a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság öt-öt játékosa bizonyult ismét a legjobbnak a csapatok közül. Tavaly is, idén is ők játszották a mindent eldöntő, utolsó meccset. Mindkét csapat végig a fair play szabályait betartva küzdött a győzelemért, de gól egyik félidőben sem született, így a második tizenöt perc után a bírók a hétméteres rúgásokhoz sorakoztatták fel a csapattagokat, akárcsak az előző évben. Végül a történelem megismételte önmagát: ismét a Készenléti Rendőrség csapata talált többször az ellenfél hálójába, így az idén is ők vihették haza a legjobbnak járó kupát, a házigazda megyei igazgatóság csapata pedig a dobogó második fokára állhatott fel, harmadikként pedig a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei csapat végzett.
 
A délutáni eredményhirdetésen a díjakat dr. Gubicza József tű. ezredes, Szatmári Imre tű. dandártábornok, Vincze P. Márton, Győri Levente bv. alezredes adta át, több különdíj is gazdára talált: a legsportszerűbb csapat a Hajdú-Bihar megyei rendőröké lett, a legjobban szereplő csapat címét természetesen a Készenléti Rendőrség kapta. A bajnokság legkorosabb játékosa a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság színeiben játszó Bene Ferenc lett. A legjobban szereplő katasztrófavédelmi csapatnak járó különdíj a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra került, a legeredményesebben szereplő büntetés-végrehajtási csapatnak járó pedig a Szegedi Fegyház és Börtöné lett. A torna legjobb mezőnyjátékosának a győztes együttesben játszó Bobcsák Milánt kiáltották ki, a bajnokság gólkirálya a pálhalmai büntetés-végrehajtási intézetben dolgozó Nagy János lett, a legjobb kapus címet pedig az ezüstérmes csapat hálóőre, Tombácz Róbert kapta.
 
2017. évi Országos Pontszerző Kispályás Labdarúgó-bajnokság végeredménye:
 
1. Készenléti Rendőrség
2. Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
3. Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
4. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság
5. Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság
6. Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság
7. Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság
8. Szegedi Fegyház és Börtön
9. Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
10. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
11. Körmendi Rendészeti Szakgimnázium
12. Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet
13. BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság GEK
14.Országgyűlési Őrség
15.Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság
16. Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet

Fotós: Molnár Krisztina tű. főhadnagy - Csongrád MKI