Hírek


Műszaki mentésekhez és kéménytüzekhez riasztották a tűzoltókat
2018. január 19. 08:17
Csőtörés miatt vízeltávolításhoz kérték a mátészalkai hivatásos tűzoltók segítségét csütörtök délelőtt a szatmári városban, a Kossuth utca egyik közintézményénél, ahol a pincében hetven centiméter magas vízoszlop gyűlt össze, amely veszélyeztette az ott tárolt anyagokat és eszközöket. A tűzoltók motoros szivattyú segítségével távolították el a vizet. Személyi sérülés nem történt.

további híreink:

Árokba hajtott egy személygépkocsi csütörtökön délelőtt a 4-es számú főúton, a 252-es kilométernél, Újfehértó és Téglás között. A balesetben ketten sérültek meg. A műszaki mentéshez az újfehértói önkormányzati tűzoltók vonultak, akik a gépkocsit áramtalanították és a baleseti vizsgálat idején a helyszínt biztosították.

Egy nagyméretű akácfa több ága is lehasadt egy lakóház udvarán a kora délutáni órákban Nyíregyháza külterületén, Mandabokorban, ahol a lakóház tetőszerkezetét veszélyeztették az ágak. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétra és motoros láncfűrész segítségével szüntették meg a kialakult helyzetet. Személyi sérülés nem történt.

Villanyoszlopnak és kerítésnek ütközött egy személygépkocsi csütörtökön este Csaholcon, a Kossuth utcában. A fehérgyarmati és a mátészalkai hivatásos tűzoltók a jármű vezetőjét feszítő-vágó berendezés segítségével szabadították ki, a járművet áramtalanították, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak. A balesetben hárman sérültek meg, a villanyoszlop helyreállításáig 250 fogyasztási helyen szünetelt átmenetileg a szolgáltatás.

Három helyen is a kéménytüzek adtak feladatot a nyírbátori és a fehérgyarmati hivatásos tűzoltóknak. Nyírbátorban, a Csokonai utcában két helyen, míg Nagyarban, a Kossuth utca egyik lakóházánál kellett beavatkozniuk kéziszerszámok segítségével a tűzoltóknak, akik az izzó, parázsló részeket eltávolították. Személyi sérülés egyik esetben sem történt, de két helyen, mivel a fűtést más módon nem tudják megoldani az ott lakók, ezért a hiba kijavításáig rokonokhoz költöztek.