Hírek


Országos versenynek adott otthont Nyíregyháza
2018. február 20. 17:33
Kilenc csapat részvételével rendezték meg február huszadikán a Nyíregyházi Városi Stadion tekepályáján a már hagyományos országos bajnokságot, a szervezők a csapatok mellett az egyéni teljesítményeket is díjazták. A csapatok közül Borsod-Abaúj-Zemplén megye volt a legjobb, egyéniben a szintén borsodi Balázs Péter végzett az élen, a hölgyek közül pedig Dávid Balogh Mária, Hajdú-Bihar megyei versenyző volt a legeredményesebb.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és Nyíregyháza Megyei Jogú Város támogatásával rendezte meg a keddi országos versenyt, amelyen kilenc csapat mérte össze tudását. A rendezvényt Varga Béla tű. ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató nyitotta meg. A viadal egyszerre négy pályán zajlott, minden csapatnak tíz lehetőségből kellett minél több bábut ledöntenie.
 
Az egész napos küzdelem után minden csapatot oklevéllel és ajándéktárgyakkal jutalmaztak, majd Borsod-Abaúj-Zemplén megye csapata állhatott a dobogó legfelső fokára, a második helyen Szabolcs-Szatmár-Bereg, a harmadikon pedig Fejér megye csapata végzett.
 
A szervezők az egyéni gurításokat is értékelték, az elismeréseket a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei katasztrófavédelmi igazgató adta át. Itt az első helyen a borsodi Balázs Péter tű. főtörzsőrmester végzett, a második legjobb Nagy-Mengyi Ferenc tű. hadnagy lett szintén Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből, míg a harmadik legtöbb pontot Füleki Csaba tű. százados szerezte meg.
 
A megyei tűzoltó- és polgári védelmi szövetség hagyományosan a legjobb női játékosnak ítéli különdíját, ezt az idén Dávid Balogh Mária tű. százados, Hajdú-Bihar megyei versenyző vehette át. A legeredményesebb csapatnak járó elismerést a Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből érkező ózdi hivatásos tűzoltók kapták. A legötletesebb csapatnévért a Nyíradonyi Pernyekergetőket (Hajdú-Bihar) díjazták az országos tekeverseny résztvevői.
 
Különdíjat kapott a leggyorsabb gurításokért a Pest megyei csapat, a fair play díj Hajdú- Bihar megyéhez került, míg a természetbarátok, azaz a legkevesebb fát döntők díját Szabolcs megye vízügyi csapata vihette haza.

Fotós: Dóka Imre tű. főhadnagy,Szabolcs MKI

 

Kapcsolódó képek:

Országos versenynek adott otthont Nyíregyháza Országos versenynek adott otthont Nyíregyháza Országos versenynek adott otthont Nyíregyháza
>>> További képek a galériában <<<