Hírek


Mátészalka két iskolás csapata is ott lesz a megyei döntőben
2018. április 16. 12:20
A múlt hét végén rendezte meg a Mátészalkai Katasztrófavédelmi Kirendeltség a felmenő rendszerű Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyt, amelyre 8 középiskola és 7 általános iskola jelentkezett az illetékességi területhez tartozó három járásból.

A vetélkedőnek a Mátészalka Hivatásos Tűzoltóparancsnokság laktanyája adott otthont, melyet a Kovács Miklós tű. alezredes, a Mátészalkai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, valamint Dr. Hanusi Péter Mátészalka város polgármestere nyitott meg. A társhatóságok is aktívan részt vettek a verseny lebonyolításában, mivel a Rendőrség, a FETIVIZIG, az Országos Mentőszolgálat, illetve a Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály helyi szerve is saját feladatokkal egészítette ki a katasztrófavédelemi vetélkedőt.

A verseny 15 állomásból állt melyben az általános katasztrófavédelmi ismeretek mellett alapvető ár- és belvízvédelmi, közlekedésbiztonsági, környezetvédelmi és elsősegélynyújtó feladatok is voltak.

Középiskolás kategóriában az első helyen végzett az Esze Tamás Gimnázium, Mátészalka csapata, akik képviselhetik a kirendeltséget a megyei versenyen.

Általános Iskolai kategóriában a kirendeltséget a mátészalkai Móricz Zsigmond Görög Katolikus Kéttannyelvű Általános Iskola és a Laskodi Reguly Antal Platánfa Általános Iskola szerzett jogosultságot a megyei megmérettetésen való részvételre.

 A Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság különdíját kapta a leggyorsabb nyúlgátépítő csapat, az Esze Tamás Gimnázium csapata, a rendőrkapitányság különdíját pedig a Mátészalkai Képes Géza Általános Iskola 2. számú csapata, valamint a Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium csapata vehette át. Levelek nagyközség polgármestere felajánlását a Vay Ádám Gimnázium Baktalórántházai csapata, és a Laskodi Reguly Antal Platánfa Általános Iskola csapata vehette át.

Fotós: Mátészalka KvK

 

Kapcsolódó képek:

Mátészalka két iskolás csapata is ott lesz a megyei döntőben Mátészalka két iskolás csapata is ott lesz a megyei döntőben Mátészalka két iskolás csapata is ott lesz a megyei döntőben
>>> További képek a galériában <<<