Hírek


Dobogósok lettek a nyírbátori tűzoltók
2018. április 20. 20:39
Harmadikok lettek a nyírbátori hivatásos tűzoltók az országos kismotorfecskendő-szerelő versenyen április huszadikán, Móron. A püspökladányi tűzoltók alig több mint fél perc alatt teljesítették a futamot. A második helyen Baranya, harmadikként pedig Szabolcs-Szatmár-Bereg megye végzett.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság negyedik alkalommal rendezte meg a hivatásos tűzoltók számára az országos kismotorfecskendő-szerelő versenyt a Wekerle Sándor Szabadidőközpontban. A viadalon összesen tíz megyei és a fővárosi katasztrófavédelmi igazgatóság csapata indult. A rendezvényt Magosi Lajos tűzoltó ezredes, Fejér megyei katasztrófavédelmi igazgató nyitotta meg, aki jó hangulatú, szakmai és taktikai fogásokkal átszőtt versenyzést kívánt a tűzoltóknak.
 
A hétfős csapatok kétszer álltak rajthoz, a végeredményt a futamidő határozta meg. A tűzoltók a pályán egy egyköbméteres, vízzel teli versenykádba merítették a kismotorfecskendőhöz szerelt szívótömlőt, miközben a csapat másik része kigurította és összekapcsolta a tömlőket, megnyitotta az osztót, a sugárcsövek pontos irányításával pedig egyenként tíz liter vizet lőtt a céltáblákba. Az első helyen aHajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata végzett. A dobogó második és harmadik foka között csupán négy tized másodperc döntött, így ezüstéremmel a Baranya megyéből érkező pécsi, bronzéremmel pedig a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei nyírbátori tűzoltók tértek haza. Az elismerő okleveleket és serlegeket Vizi Ignác tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese adta át, aki a házigazda csapat tagjaként szintén rajtvonalhoz állt.
 

Helyezés: Csapat: Legjobb idő:
1. Hajdú-Bihar MKI 30,58 s
2. Baranya MKI 33.26 s
3. Szabolcs-Szatmár-Bereg MKI 33,69 s
4. Komárom-Esztergom MKI 34,07 s
5. Bács-Kiskun MKI 34,09 s
6. Fővárosi KI 35,27 s
7. Fejér MKI 37,69 s
8. Veszprém MKI 39,36 s
9. Somogy MKI 41,68 s
10. Vas MKI 47, 35 s
11. Pest MKI 53,46 s
Fotós: Nyírbátor HTP