Hírek


Megvédték címüket a szabolcsiak
2018. június 14. 07:45
Június 12-13-án bonyolították le a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos pontszerző bajnokságának egyik részét képező kispályás labdarúgótornát Budapesten, a BKV Előre sportpályán. A kétnapos kemény küzdelem a szabolcsiak győzelmével és címvédésével zárult.

A bajnokságra tizennyolc megye, illetve a fővárosi igazgatóság mellett a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ, valamint a Gazdasági Ellátó Központ is nevezett. A keddi megnyitón Berecz György tűzoltó ezredes, a BM OKF GEK igazgatója, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület elnöke köszöntötte a résztvevő huszonegy csapat tagjait. Az ezredes örömét fejezte ki, hogy a BM OKF Gazdasági Ellátó Központ rendezheti az országos rangadót. A kispályás labdarúgótorna a katasztrófavédelem országos pontszerző bajnokságának harmadik állomása, amelyet az atlétikai verseny, majd a fekvenyomó bajnokság követ.
 
Az első napon a selejtezőcsoportok sorsolása után kétszer tizenöt perces körmérkőzések következtek, ahonnan a csoportok első és második helyezettje jutott be a szerdai nyolcaddöntőbe. A csapatok küzdőszelleme mindvégig példás volt, pedig a negyvenfokos hőség, a napsütés és a műfüves pálya forró párája erősen próbára tette még a szurkolókat is.
 
A második versenynapon már egyenes kieséses rendszerben zajlott a küzdelem. A döntőket is rendületlen elszántsággal vívták meg a csapatok. A legjobb négy közé végül Bács, Békés, a fővárosiak és Szabolcs válogatottja jutott. A helyosztót Bács megye és az FKI játszotta, előbbi 3-1-re győzött, ezzel megszerezte a harmadik helyet. A döntőben 1-1 után idegőrlő, hatkörös büntetőrúgásokkal a szabolcsiak legyőzték Békés csapatát, így tavalyi bajnoki címüket megvédve ők vihették haza az elsőségért járó kupát, illetve a tornagyőzelmet jelképező vándorserleget is.
 
A díjakat Berecz György és dr. Gubicza József tűzoltó ezredes adta át. A legjobb kapusnak járó elismerést Timku Tamás tűzoltó főtörzsőrmester, a szabolcsi csapat tagja érdemelte ki. A torna gólkirályi címét Fekete Gábor, Hajdú-Bihar megye csapatának játékosa vihette haza. A legjobb mezőnyjátékosnak Kovács Máté, a Bács-Kiskun megyeiek erőssége bizonyult.

Fotós: Kissné Papp Tímea - BM GEK

 

Kapcsolódó képek:

Megvédték címüket a szabolcsiak Megvédték címüket a szabolcsiak Megvédték címüket a szabolcsiak
>>> További képek a galériában <<<