Hírek


Továbbképzés Szakolyban
2018. június 14. 14:50
Csütörtök délelőtt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezett továbbképzést Szakolyban, ahol a megyében működő önkormányzati tűzoltóságok tűzoltás vezetésére jogosultaknak tartottak felkészítést a szakterületi vezetők.

Hat önkormányzati tűzoltóságról, így Újfehértóról, Ibrányból, Tiszavasváriból, Csengerből, Vásárosnaményból és Szakolyból vettek részt a csütörtöki szakmai napon a tűzoltás vezetésére jogosultak.

Leskovics Zoltán tű. alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője a felügyeleti ellenőrzés tapasztalatairól beszélt, illetve az önkormányzati tűzoltóságokat érintő aktuális feladatokról. A megyei főügyelettel való kapcsolattartás és a kommunikáció szabályairól Kruppi István tű. alezredes, főügyeleti osztályvezető tartott felkészítést.

A napelemes rendszerek tűzoltásainak feltételeiről Pócsik Zoltán tű. ezredes, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője tartott előadást, míg az elektromos és a hibrid rendszerű járművek tüzeinek oltásáról és műszaki mentéséről Kun András tű. törzszászlós beszélt, hiszen az ilyen meghajtású járművek száma a fővárost követően a vidéki viszonylatban is egyre növekvő tendenciát mutat.

Fotós: Szakoly ÖTP

 

Kapcsolódó képek:

Továbbképzés Szakolyban Továbbképzés Szakolyban Továbbképzés Szakolyban