Hírek


Szabadtéri tűzesetek, gázvezeték sérülés is adott feladatot
2018. július 11. 07:56
Háromhektáros területen a tarló gyulladt ki kedden délelőtt Ópályiban, a Dankó István utca közelében. A mátészalkai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével akadályozták meg a lángok továbbterjedését. Kótajban, a Lónyai főcsatorna töltéspartján a száraz aljnövényzet kapott lángra, ahol egy fiatal gyümölcsös aljnövényzetére is átterjedtek a lángok. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók puttonyfecskendő és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Hasonló eseményeknél kellett a nyíregyházi hivatásos tűzoltóknak beavatkozniuk a szabolcsi megyeszékhelyen, a Zsombék és a Fillér utcákban, személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Szabadtéri tűzeset miatt lobbant lángra egy félcolos gázcsonk kedden délután Tiszaeszláron, a Bács utca egyik lakóházának az udvarán. A tiszavasvári önkormányzati és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat iparbiztonsági helyszíni szemlét végzett.

Elektromos szikra miatt gyulladt ki háromszáz négyzetméteren a magasfeszültségű vezeték alatt a száraz aljnövényzet a délutáni órákban a 471-es számú főút mellett, Nyírbátor közelében. A tűz következtében az oszlopról két vezeték leszakadt. A nyírbátori hivatásos tűzoltók értesítették az áramszolgáltatót, a lángokat egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el. Az átmeneti áramkimaradás 260 fogyasztót érintett. Személyi sérülés nem történt.

Munkagép vágott át egy 63 milliméter átmérőjű gázvezetéket munkavégzés közben kedden délután Kékcsén, a Kossuth utcában. Az ott dolgozók a sérült vezetéket elszorították. A kisvárdai hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt a gázszolgáltató munkatársainak a kiérkezéséig. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. A kisvárdai iparbiztonsági felügyelő káreseti helyszíni szemlét folytatott le.

 

Fotós: Illusztráció - Szabolcs MKI