Hírek


Több műszaki mentéshez is riasztották kedden a tűzoltókat
2018. október 10. 06:27
Kanyarodás közben kiszakadt egy acéllemezeket szállító nyerges vontató hátsóhídja és teljes útzárt képzett kedden délelőtt Nagykállóban, a Széchenyi és a Korányi Frigyes utak kereszteződésében. Személyi sérülés nem történt. A város önkéntes tűzoltói a szerelvényt áramtalanították, majd a rakomány átpakolását követően a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak.

Gépkocsiba rekedt kisgyermeket szabadítottak ki a nyíregyházi hivatásos tűzoltók kedden délután a szabolcsi megyeszékhelyen, a Homoksoron, a bölcsőde előtt, miután a jármű a gyerek beültetését követően lezárt, az indítókártya pedig benne maradt. A tűzoltók károkozás nélkül, force balta és drótkötél segítségével nyitották ki az ajtót. Személyi sérülés nem történt.

Az útról lesodródott és felborult egy személygépkocsi kedden este a 4-es számú főúton, a 21-es kilométernél, Tuzsér közelében. A balesetben ketten sérültek meg. A záhonyi hivatásos tűzoltók a gépkocsit áramtalanították, a baleseti vizsgálat idején a terület megvilágításában segítettek.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy családi ház konyhája kedden este Ramocsaházán, a Rákóczi utcában. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók az épületből egy 11,5 kilogrammos PB gázpalackot kihoztak, majd egy vízsugárral oltották el a lángokat és a füsttel telítődött épületrészeket túlnyomásos ventilátorral átszellőztették. Személyi sérülés nem történt, az ott lakók elhelyezéséről gondoskodtak.