Hírek


Éves taggyűlés Szabolcs megyében
2018. október 10. 18:40
Kedden este tartotta éves megyei taggyűlését a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület Nyíregyháza-Sóstón. Az eseményen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és a megyei tűzoltószövetség elnöke is részt vett.

Dobai Sándor, az RSOE elnöke beszámolójában visszaidézte a szervezet 1982-es megalakulásának körülményeit, majd ismertette hogyan is lett egy rádiós szervezetből egy több mint 1000 taggal rendelkező, európai uniós projekteket végrehajtó Egyesület. Az elnök kiemelte: együttműködési megállapodást kötöttek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetével és beszélt a vízügyi fejlesztésekről, amelyek hazánk biztonságos hajózását és a tavaink biztonságos fürdőzését, sportolását segítik elő.

Az eseményen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója is részt vett. Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója kiemelte: a rendvédelmi szervek, mentőcsoportok, rádióamatőrök egyre fiatalabb csoportjai jellemzi az egyesület összetételét, amely pozitívumként értékelhető, majd megköszönte, hogy nemcsak országosan, de megyénkben is hozzájárult a katasztrófavédelem segítéséhez az egyesület. Így az ifjúsági versenyek, tűzoltósport események támogatásában, valamint az állomány kishajó vezetői képzésében is jelentős szerepet vállat az RSOE.

 

 

 

 

Fotós: Dóka Imre tű. főhadnagy, Szabolcs MKI

 

Kapcsolódó képek:

Éves taggyűlés Szabolcs megyében Éves taggyűlés Szabolcs megyében Éves taggyűlés Szabolcs megyében
>>> További képek a galériában <<<