Hírek


December első hétvégéjének eseményei
2018. december 03. 13:02
Több személygépkocsi tűzhöz riasztották Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tűzoltóit.

Mándokon egy családi ház vegyes tüzelésű kazánjának kéményében a lerakódott korom égett. A záhonyi hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével az izzó részeket eltávolították, a tüzet eloltották.

Vásárosnaményból több embert kórházba szállítottak szén-monoxid mérgezés gyanújával szombat este. Az esethez a vásárosnaményi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik a lakásban méréseket végeztek és kimutatták a mérgező gáz jelenlétét, majd az épületet átszellőztették.

Nyíregyházán, a Csaba utcában egy családi ház mögött lévő könnyű szerkezetű nyári lak tetőszerkezete égett. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók a tüzet kettő vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el. Személyi sérülés nem történt.

Személygépkocsi motortere és műszerfala égett Ibrányban. A tűzesethez az ibrányi önkormányzati tűzoltók vonultak, akik egy gyorssugárral oltották el a tüzet. Csengerben egy udvaron lévő büfé kocsi égett teljes terjedelmében. Az esethez a csengeri önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik egy gyorssugár segítségével oltották el a tüzet. Rétközberencsen is gépkocsi tüzéhez riasztották a kisvárdai hivatásos tűzoltókat. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Berendezési tárgyak égtek egy családi ház pincéjében Máriapócson az Ófehértói utcában vasárnap. A tűzesethez a nyírbátori és a baktalórántházi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik három gyorssugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. A hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakóház tulajdonosa a tűz oltását megkezdte, könnyebb sérüléseket szenvedett, a mentők kórházba szállították.

A 403-as számú főúton Nyírtura és Nyíregyháza között egy személygépkocsi őzzel ütközött, majd kigyulladt és teljes terjedelmében égett. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók kettő gyorssugár segítségével a tüzet eloltották. Ugyanitt egy kisbusz, amelyben kilenc ember utazott, szintén őzzel ütközött. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt, majd a rendőrségi helyszínelést követően vontatókötél segítségével a közúti akadályt megszüntették. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Bejelzett a szén-monoxid érzékelő Újfehértón vasárnap este egy kétszintes családi ház fürdőszobájában. Az esethez a nyíregyházi hivatásos és az újfehértói önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik méréseket végezték, azonban a mérgező gáz jelenlétét nem mutatták ki. Személyi sérülés nem történt. Csengerből két embert szállítottak kórházba szén-monoxid mérgezés gyanújával. A házban lakók rosszullétre panaszkodtak, az ingatlanban a csengeri önkormányzati tűzoltók méréseket végeztek, amely kimutatta a szén-monoxid jelenlétét, az épületet átszellőztették.

Fotós: Nyíregyháza HTP

 

Kapcsolódó képek:

December első hétvégéjének eseményei December első hétvégéjének eseményei December első hétvégéjének eseményei