Hírek


A megyei döntőbe jutottak
2019. április 11. 15:24
Egy nap alatt három helyszínen versengtek a diákok a felmenő rendszerű katasztrófavédelmi ifjúsági verseny helyi fordulóin.

Nyíregyházán az Erdei tornapálya adott otthont a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség versenyének. A versengésben a nyíregyházi, a tiszavasvári, a kemecsei és a nagykállói járásból delegált csapatok, összesen 12 általános és 10 középiskola vett részt. A diákok több mint húsz állomáson bizonyították rátermettségüket. A legjobbnak általános iskolai kategóriában a nyíregyházi Szent Miklós Görög Katolikus Általános Iskola és a Tiszanagyfalui Általános Iskola, középiskolai kategóriában a Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi Vízügyi Szakgimnázium és a Tiszavasvári Szakgimnázium csapatai bizonyultak.

A Kisvárdai Katasztrófavédelmi Kirendeltség által szervezett versenyen 11 általános és 3 középiskolai csapat vett részt. A diákoknak 14 állomást kellett leküzdeniük, többek között katasztrófavédelmi, tűzvédelmi és polgári védelmi tesztlapokon adtak számot tudásukról, de volt számtalan ügyességi verseny (mocsárjárás, mentőövdobás, puttonyfecskendő) valamint ár-és belvízi védekezéssel kapcsolatos feladat, elsősegélynyújtási gyakorlat és kerékpáros ügyességi pálya is. A megyei döntőbe középiskolás korcsoportban a II. Rákóczi Ferenc Szakközépiskola és Szakgimnázium csapata jutott. Az általános iskolák közül a Mándoki és a Nyírtassi tanulók fogják képviselni a kirendeltséget.  

A Mátészalkai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vetélkedőjére az illetékességi területéhez tartozó három járásból összesen 7 középiskola és 13 általános iskola nevezett. A szervezők a húsz feladat végrehajtását követően értékelték a gyerekek teljesítményét, amely szoros eredményt hozott. Középiskolai kategóriában első helyen végzett a mátészalkai Esze Tamás Gimnázium csapata. Az általános iskolák közötti versengésben végül egy hajszálnyival, azonos pontszámmal, de egyel több állomásgyőzelemmel lett első a Leveleki Gárdonyi Géza Általános Iskola, a mátészalkai Képes Géza Általános Iskola csapata előtt. Ők ketten képviselhetik általános iskolaként a kirendeltséget a megyei döntőben.  

A győztes csapatok megszerezték a jogot a megyei döntőn való részvételre, amely 2019. április 16-án kerül megtartásra Nyíregyházán, az Erdei tornapályán és az esélyt arra, hogy tovább juthassanak az országos döntőbe, amely 2019. április 27-én lesz Budapesten. 

Fotós: Dudás Szilvia tű. fhdgy., Mátészalka KvK, Kisvárda KvK

 

Kapcsolódó képek:

A megyei döntőbe jutottak A megyei döntőbe jutottak A megyei döntőbe jutottak
>>> További képek a galériában <<<