Hírek


A hétvégén történt
2019. április 15. 14:57
2019. tizenötödik hetének hétvégéjén 33 segélyhívás érkezett a tevékenységirányító központba.

Pénteken Gávavencsellőn egy kb. 70 m2-es lakóházban robbanás történt. A detonáció következtében az épület előterének fala kidőlt. Az ingatlan egyik szobájában ruhaneműk és egy ágy lángra kapott, amelyet a nyíregyházi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltottak. Az épületből egy szivárgó gázpalackot kihoztak, amelyből a nyomást elengedték. A mentők egy embert kórházba szállítottak.

Dombrádon egy lakóház kéményében izzott a korom. A kisvárdai hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével az izzó részeket eltávolították. Személyi sérülés nem történt.

Rakamazon, a Nefelejcs utcában egy családi ház tetőszerkezete égett. Az ingatlan egyik szobájában szemét kapott lángra, amely átterjedt a tetőszerkezetre. A tűzesethez a nyíregyházi hivatásos és a rakamazi önkéntes tűzoltók vonultak, egy vízsugárral fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Rosszullétre panaszkodtak egy nyírparasznyai családi házban. A mátészalkai hivatásos tűzoltók az ingatlanban méréseket végeztek, amelyek a szén-monoxid jelenlétét nem igazolták. A mentők hat embert szállítottak kórházba szén-monoxid mérgezés gyanújával.

Nyírcsaholyban, a Hunyadi János utcában két személygépkocsi ütközött. A mátészalkai hivatásos tűzoltók a járművek áramtalanítását végezték el. A balesetben két ember megsérült, őket a mentők kórházba szállították.

Szombaton Nyírteleken egy takarmányt gyártó üzem szellőző rendszerében beizzott a lerakódott finom szemcséjű por. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral az izzást megszüntették. Személyi sérülés nem történt.

Árokba borult egy személygépkocsi a 4-es számú főúton Nyírtassnál. A kisvárdai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. legénysége a gépjárművet áramtalanította. A járműben hárman utaztak, mindannyian megsérültek.

Fehérgyarmatnál és Vásárosnaménynál is ütközött két személygépkocsi. Előbbinél a fehérgyarmati hivatásos, utóbbinál a vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd a rendőrségi helyszínelést követően a közúti akadály megszüntetésén dolgoztak.

Vasárnap tizenkét vegetációs tűznél avatkoztak be Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tűzoltói. Újfehértón mintegy negyven hektáron égett foltokban a levágott nád. A tűzesethez a nyíregyházi és a hajdúnánási hivatásos, az újfehértói önkormányzati és az újfehértói önkéntes tűzoltók vonultak. A lángokat több vízsugárral, puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal fékezték meg, a tűz oltását a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Kékcse és Kisvárda között öt hektáron égett a nád, amelyet a záhonyi és a kisvárdai hivatásos tűzoltók oltottak el egy vízsugárral és kéziszerszámokkal. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Ibrányban egy személygépkocsi gázcsonknak ütközött vasárnap délután. Az ütközés következtében a csonkból szivárgott a gáz. Az ibrányi önkormányzati tűzoltók a gázszolgáltató kiérkezéséig biztosították a helyszínt. Személyi sérülés nem történt.