Hírek


ADR ellenőrzés, kicsit másképp
2019. május 24. 12:28
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye közúti veszélyes árut szállító járművek ellenőrzésére jogosult állománya mérte össze tudását csütörtökön, a megyei igazgatóság által szervezett megmérettetésen.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság valamennyi Katasztrófavédelmi Kirendeltségének hatósági ellenőrzésre jogosult állománya vett részt a versenyen, amelyet Nagy József tű. ezredes, a megyei igazgatóság igazgatóhelyettese nyitott meg. Ezt követően elméleti feladatot oldottak meg a résztvevők, majd a gyakorlati feladat során, beállított szituációban hajtották végre a szakemberek a veszélyes áruk közúti szállításának ellenőrzését. Csakúgy mint éles helyzetben, a vonatkozó jogszabályok alapján végezték az ADR ellenőrzést és állapították meg fiktív szabálytalanságokat.

A végeredményt az elméleti és a gyakorlati feladat során elért pontok alapján határozták meg a verseny szervezői. A legjobbnak a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség ellenőr párosa Kis Szabó Ferenc tű. ezredes és Reha József tű. hadnagy bizonyult. A képzeletbeli dobogó második fokára, Flaskár Károly tű. alezredes és Gerák Tibor tű. hadnagy, a Kisvárdai Katasztrófavédelmi Kirendeltség, a harmadik fokára Kiss György tű. alezredes és Bakati László tű. hadnagy, a Mátészalkai Katasztrófavédelmi Kirendeltség csapata állhatott. 

Fotós: Dudás Szilvia tű. fhdgy.

 

Kapcsolódó képek:

ADR ellenőrzés, kicsit másképp ADR ellenőrzés, kicsit másképp ADR ellenőrzés, kicsit másképp
>>> További képek a galériában <<<