Hírek


A harminchatodik hétvége eseményei
2019. szeptember 09. 11:25
2019. harminchatodik hetének hétvégéjén huszonnyolc segélyhívás érkezett a tevékenységirányító központba.

Pénteken négy alkalommal szabadtéri tűzesetnél avatkoztak be Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tűzoltói. Csenger és Pátyod között tíz, Kállósemjénben ötven, Kántorjánosiban száz, Tunyogmatolcson ötszáz négyzetméteren égett a száraz fű. A beavatkozó hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámokkal fékeztek meg a lángokat.

Száz négyzetméteres raktár ötven négyzetméteres garázsában csaptak fel a lángok Vásárosnaményban, az Erkel Ferenc utcában. A mátészalkai hivatásos és a vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók kiérkezése előtt három gázpalack felrobbant. A beavatkozók öt vízsugárral határolták körül és oltották el a lángokat.

Menetrend szerint közlekedő autóbusz és személygépkocsi ütközött Csengersimánál, a 4127-es számú úton. Az ütközés következtében a személygépkocsi árokba csapódott és az oldalára borult. A balesethez a mátészalkai hivatásos és a csengeri önkormányzati tűzoltók vonultak. A személygépkocsiban hárman utaztak, közülük egy ember a gépkocsi alá szorult, őt a beavatkozók pneumatikus emelőpárna segítségével szabadították ki. A mentők három embert szállítottak kórházba.

Szombaton Teremen, a Petőfi utcában összevágott tűzifa kapott lángra, amelyet a nyírbátori hivatásos tűzoltók oltottak el, két gyorssugárral.

Mátészalkán ötszáz négyzetméteren a száraz fű égett. Tiszakerecsenyen száz négyzetméteren avar, valamint összerakott fa kapott lángra. A mátészalkai hivatásos és a vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók avatkoztak be, több vízsugárral és kéziszerszámokkal. Kölcsén egy hektáron foltokban száraz fű, Géberjénben tizenöt négyzetméteren az avar égett. Demecserben tíz darab körbálás lucerna és mintegy ötven négyzetméteren égett a száraz fű égett. A nyíregyházi hivatásos és a demecseri önkéntes tűzoltók a bálákat munkagép segítségével megbontották és a környezetet két vízsugárral folyamatosan hűtötték.  

Vasárnap tehervonat két vagonjában izzott a szén a császárszállási vasútállomásnál. A szerelvényt a nyíregyházi vasútállomásra bevontatták, mellékvágányra állították, majd a nyíregyházi hivatásos tűzoltók mindkét vagont vízzel elárasztották.

Kommunális hulladék égett Ópályiban, a Ságvári Endre utcában. A tűzesethez a mátészalkai hivatásos tűzoltók vonultak, gyorssugárral avatkoztak be.

Lesodródott az útról, árokba hajtott és a tetejére borult egy személygépkocsi Nyíregyházánál, a Mandabokori elágazásnál. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók vonultak a balesethez, áramtalanították és kerekeire állították a járművet, majd a közúti akadály megszüntetésén dolgoztak. A helyszínre mentők is érkeztek.

Fotós: Csenger ÖTP

 

Kapcsolódó képek:

A harminchatodik hétvége eseményei A harminchatodik hétvége eseményei A harminchatodik hétvége eseményei