Hírek


Hétvégi események
2019. október 08. 14:35
.

Pénteken a 4-es számú főút mellett, Újfehértónál öt négyzetméternyi területen avar és szemét égett. Az újfehértói önkormányzati tűzoltók gyorssugárral eloltották a tüzet.

Fehérgyarmaton, a Dózsa György utcában egy benzin-gáz üzemű személyautó égett teljes terjedelmében. A város hivatásos tűzoltói a tüzet egy gyorssugárral eloltották. A tulajdonos és a rendőrség a helyszínen tartózkodott. A tűz keletkezési oka elektromos zárlat lehetett.

Nyírtelken, a bedőbokori közösségi ház falazatába költözött darazsak jelentettek veszélyt az ott tartózkodókra. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók a darazsakat eltávolították.

Nyíregyháza-Sóstófürdőn a Sóstói úton egy nagyméretű fa az úttest felé megborult, egy ága az úttestre belógott. Az ágnak három jármű is nekiütközött és kismértékben rongálódtak. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók a veszélyes faágat eltávolították és a forgalmi akadályt megszüntették. Személyi sérülés nem történt.

Porcsalmán a szél megbontotta az általános iskola tetőszerkezetét, amely a gyalogosforgalmat veszélyeztetette. A csengeri önkormányzati tűzoltók dugólétra és mentőkötél segítségével a közvetlen veszélyt megszűntették.

Szombaton Nyíregyházán, a Csáki utcai házban egy televízió készülék égett. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók gyorssugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Személyi sérülés nem történt és a tűz nem terjedt tovább.

Mezőladányban egy Arany János utcai családi ház szobájában berendezési tárgyak égtek. A kisvárdai hivatásos tűzoltók gyorssugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be, majd túlnyomásos ventillátorral szellőztették át a házat. A tűz más helyiségre nem terjedt át, személyi sérülés nem történt. Az épület többi része lakható maradt.

Ófehértón egy Petőfi Sándor utcai családi ház egyik helyisége és tetőszerkezete égett, amit a baktalórántházi és a nyírbátori hivatásos tűzoltók több sugárral oltottak el. A mentőszolgálat a ház lakóját füstmérgezés gyanújával kórházba szállította. A tüzet elektromos zárlat okozhatta. Illegális áramvételezés miatt az áramszolgáltató a lakóházat leválasztotta a hálózatról.

Szombaton hajnalban Mandabokornál egy személygépkocsi árokba csapódott és felborult. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók a gépkocsit áramtalanították. Személyi sérülés nem történt.

Vasárnap este egy újfehértói családi ház melléképületében a kazánház égett teljes terjedelmében. A tűz a lakóházra és a melléképület többi részére nem terjedt át. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók és az újfehértói önkormányzati tűzoltók több sugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a tűz tovább terjedését és oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt. A tüzet a kazánból kipattanó szikra okozhatta.

Nagyhalászban egy személyautó az útról lesodródva egy parkoló autónak ütközött és felborult. Az ibrányi önkormányzati tűzoltók a rendőrségi helyszínelést követően a járművet az útról levontatták, a közúti akadályt megszüntették. A gépjárműben utazó négy embert a mentőszolgálat könnyű sérülésekkel kórházba szállította

Kisvárdán, a Malom közben egy háromemeletes társasház második emeleti lakásból kiáramló víz elárasztotta az alatta lévő lakásokat, csőtörésre gyanakodtak. A szomszédok megpróbáltak bejutni a lakásba a távollévő tulajdonos engedélyével, de nem sikerült. A kisvárdai hivatásos tűzoltók ajtónyitó ék és feszítővas segítségével bejutott a lakásba, ahol a konyhában nyitva hagyott csap okozta a többi lakás eláztatását.