Közlemények


Sajtómeghívó- Gépjárműfecskendő átadásra
2018. június 15.
ÚJABB MAGYAR GYÁRTÁSÚ RÁBA TŰZOLTÓAUTÓT VEHETNEK BIRTOKBA A FEHÉRGYARMATI TŰZOLTÓK

A fejlesztés a Katasztrófavédelmi rendszerek fejlesztése – tűzoltógépjármű-fecskendők rendszerbe állítása nevű, KEHOP-1.6.0-15-2015-00001 azonosítószámú projekt keretében valósul meg, és összesen száznyolc új tűzoltógépjármű beszerzését teszi lehetővé, 14 és félmilliárd forintos uniós támogatással.

A tűzoltók gépjárműparkjának fejlesztése 2014 óta zajlik. A hazai tűzoltóautó-gyártás újraindításának köszönhetően ez év június 15-ig összesen 108 hazai tűzoltóautó készült el a BM Heros Zrt. üzemcsarnokában, amelyből az ötödik ilyen járművet vehette át Szabolcs-Szatmár-Bereg megye.

A gépjárművek rendszerbe állításával tovább erősödik Magyarország, ezáltal Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tűzvédelme, a korszerű eszközök használatával hatékonyabbá válnak a beavatkozások, nő az emberek biztonsága.

Korábban már négy új járművet kapott a Nyíregyházi, a Kisvárdai, a Mátészalkai és a Nyírbátori Hivatásos Tűzoltóparancsnokság, most pedig a Fehérgyarmati Katasztrófavédelmi Őrs járműparkját erősíti az átadás előtt álló hazai gyártású Rába fecskendő.

A megyénkbe kerülő jármű átadóünnepségét Fehérgyarmaton, a Kossuth téren tartjuk.

Időpont:                      2018. június 21. 8:00

Helyszín:                     Fehérgyarmat, Leveles Iskola, Kossuth tér. 40

 

A járművet Dr. Tilki Attila, országgyűlési képviselő és Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója adják át.

A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait meghívom,

kérem, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.

 

További információért Dóka Imre tűzoltó főhadnagy, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjét hívhatja a 06 20 270-62-26-os számon.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság