Közlemények


Sajtóközlemény- Társasházak napja
2017. szeptember 15.
A katasztrófavédelem egész évben ellenőrzi, mennyire tartják be a társasházakban a tűzvédelmi előírásokat. Szeptember közepén egy háromnapos akció keretében minden lakástulajdonos, bérlő, közös képviselő, lakásszövetkezeti tag és érdeklődő számára lehetőség nyílik arra, hogy közvetlenül forduljon a katasztrófavédelemhez a társasházak tűzvédelmével kapcsolatos kérdéseivel.

Ha valaki nincs tisztában azzal, hogy a társasházban hova szabad vagyonvédelmi rácsot felszerelni, hol lehet a kerékpárt tárolni, hova lehet kitenni a kukát, vagy éppen a virágot, az most a helyi katasztrófavédelmi kirendeltség nyílt napján választ kaphat. Három napon keresztül, szeptember 18. és 20. között minden nap 10 és 16 óra között az ország valamennyi kirendeltségén várják az érdeklődőket.

A tűzoltók egész évben sorra járják a társasházakat és ellenőrzik azok tűzvédelmi helyzetét. Ezeknek az ellenőrzéseknek a célja nem a bírságolás, hanem az épületben élők biztonságának javítása, azonban gyakran mégis több százezer forintos bírságot kell súlyos, vagy ismétlődő hibák miatt kiszabni. Tavaly több, mint négyszáz alkalommal riasztották a tűzoltókat lakóotthonokban keletkezett tűzhöz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, idén pedig 371 ilyen eset volt, 27 ember sérült meg és ketten életüket vesztették. Nagy valószínűséggel ezeknek egy részét meg lehetett volna előzni.

Bizonytalan a lakását érintő tűzvédelmi kérdéssel kapcsolatban? Ne várja meg, amíg a tűzoltók mennek ki ellenőrizni, vegyen részt a három nyílt napunk valamelyikén és tegye fel kérdését!

A kirendeltségeink az alábbi címeken érhetők el:

megye

ssz.

kirendeltség neve

cím

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

1.

Fehérgyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség

4900 Fehérgyarmat Kölcsey u. 27.

2.

Kisvárdai Katasztrófavédelmi Kirendeltség

4600 Kisvárda Mátyás király u. 109.

3.

Mátészalkai Katasztrófavédelmi Kirendeltség

4700 Mátészalka Alkotmány u. 1.

4.

Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség

4400 Nyíregyháza Erdősor 5.