2017. április 03.
Sajtómeghívó nemzetközi árvízvédelmi gyakorlatra. Elöntött falu, mentésre váró emberek, hazai és nemzetközi erők együttes jelenléte. Mindezt egy nemzetközi árvízvédelmi gyakorlat keretében láthatják a Felső-Tisza mentén.

Tisztelt Szerkesztőség!

Elöntött falu, mentésre váró emberek, hazai és nemzetközi erők együttes jelenléte. Mindezt egy árvízvédelmi gyakorlat keretében láthatják a Felső-Tisza mentén.
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság meghívja a szerkesztőség munkatársait egy árvízvédelmi nemzetközi gyakorlatra. Az EUropean Water Aid projekt keretében 380 fő részvételével nemzetközi terepgyakorlatot hajtunk végre a Felső-Tisza vidéken, Szabolcsveresmart térségében. A gyakorlat célja az árvízi védekezési képességek fejlesztése, az önkéntes mentőcsapatok és a víztisztítást végző egységek együttműködésének gyakorlása. A gyakorlat együttműködő partnerei a Fővárosi Vízművek, a Szlovák Köztársaság Belügyminisztériuma Tűzoltósági és Mentési Elnöksége, a Belgrádi Vízművek és a Horvát Nemzeti Védelmi és Mentési Igazgatóság.

A gyakorlat keretében a sajtó munkatársai is megszemlélhetik a nemzetközi gyakorlatot, amelyre ezúton tisztelettel meghívom.

Időpont: 2017. április 5. (szerda)  11.00
Helyszín: Szabolcsveresmart (Rétközi-tó)

A helyszínen interjúk és vágóképek készítésére is lehetőség lesz, a híreket, tudósításokat előre is köszönjük!