Közlemények


Sajtómeghívó
2016. október 25.
Vonatok ütköznek, egy személyszállító vasúti kocsi felborul- közös gyakorlatot tart a katasztrófavédelem és a MÁV


A kötöttpályás közlekedés a közúti közlekedéshez hasonlóan számos kockázatot rejt magában. A tragédiák megelőzéséhez több szervezet együttes összefogására van szükség. A tűzoltókat évente átlagosan száz olyan eseményhez riasztják, amelyek a vasúti közlekedéssel és a kötöttpályás áruszállítással kapcsolatosak. Ezek felszámolása speciális felkészültséget és együttműködést követel meg a közreműködőktől. Ennek gyakorlása és bemutatása érdekében a katasztrófavédelem és a vasúttársaság sajtónyilvános katasztrófa-elhárítási gyakorlatot tart a záhonyi vasútállomáson.  

A gyakorlaton a katasztrófavédelem és a MÁV egy olyan vasúti balesetet modellez, amely során két vasúti szerelvény ütközik, egy személyszállító kocsi pedig felborul. A feltételezés szerint három ember a felborult kocsiba, kettő pedig az alá szorul. A feldőlt kocsi végén lévő elektromos vezetékek izzanak és füst képződik.

A gyakorlat helyszíne:     Záhony, MÁV pályaudvar (500-as átrakó)

Ideje:                                 2016. október 26. (szerda) 10.30 óra

A gyakorlatot megelőző sajtótájékoztatón a katasztrófavédelem részéről dr. Tóth Ferenc tűzoltó dandártábornok, a katasztrófavédelem általános főigazgató-helyettese, a MÁV részéről pedig Dévai Tibor területi vasútbiztonság vezető tájékoztatja a sajtó megjelent képviselőit.