Nemzetközi kapcsolatok


Nemzetközi együttműködési tevékenység
 
Hagyományosan jó kapcsolatot ápolunk Románia, Ukrajna társ katasztrófavédelmi szerveivel. A kapcsolatok fenntartása érdekében kölcsönösen meghívtuk és részt vettünk egymás ünnepi rendezvényein, gyakorlatain, sport rendezvényein.
Különösen jó kapcsolatot ápolunk a Romániai Szatmár megye „SOMES” Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségével. Kapcsolatainkat elősegítette a „Magyar-Román vízügyi és katasztrófavédelmi, hidro-meteorológiai információs rendszer kiépítése a közös veszélyelhárítás érdekében.” címmel benyújtott partnerségi pályázat elsőfordulós győzelme.
Norvég finanszírozású pályázat - „Határon átnyúló együttműködés fejlesztése a magyar-ukrán határtérségben” – partneri kapcsolata tovább erősítette és konkrétabbá tette a szakmai kapcsolatot az Ukrán Rendkívüli Helyzetek Minisztériumának Kárpátaljai Megyei Főigazgatóságával.
Jelentős eredmény, hogy a szomszédos országok szervezetei a szoros és korrekt együttműködés eredménye alapján, hiteles információkkal látnak el bennünket a beavatkozásokat, védekezéseket igénylő eseményekről.