Hírek


Súlyos sérültje lett a mátészalkai balesetnek
2017. szeptember 26. 21:29

Két személygépkocsi ütközött össze kedden délután Mátészalkán, a Meggyesi úton. A balesetben egy ember súlyos sérüléseket szenvedett. A mátészalkai hivatásos tűzoltók a gépkocsikat áramtalanították, a baleseti vizsgálat idején a helyszínt biztosították, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak.

Reptéri gyakorlat
2017. szeptember 26. 15:55

Kedden szituációs begyakorló gyakorlatot szervezett a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség a nyíregyházi hivatásos tűzoltók szolgálatban lévő állományának a szabolcsi megyeszékhely repülőterén, ahol egy AN-2-es feltételezett baleseténél tűzoltási és műszaki mentési feladatokat hajtottak végre.

Járműadomány az önkénteseknek
2017. szeptember 26. 14:36

A BM OKF kezelésében és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság üzemeltetésében lévő, a készenléti járműállományából már kivezetett gépkocsikat vehetek át kedden délelőtt a vásárosnaményi és a lónyai önkéntes tűzoltók, valamint a Felső-Tiszavidéki Búvár és Mentő Egyesület vezetői Nyíregyházán és Mátészalkán.

Jól szerepeltek az országos lépcsőfutón a megyebeli tűzoltóink
2017. szeptember 25. 14:24

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Magyar Tűzoltó Szövetség által szervezett 18. Lépcsőfutó Országos Bajnokságra több mint százötvenen neveztek. Az először 2000-ben megrendezett viadalon az indulók teljes védőfelszerelésben, légzőkészülékben, acélpalackkal a hátukon futnak felfelé huszonhárom emeletet a SOTE Nagyvárad téri épületében.

Biztonságosan a villamos hálózattal és az elektromos berendezésekkel!
2017. szeptember 25. 14:07

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az elmúlt napokban több olyan tűzeset következett be, amely az elektromos hálózat hibájára vezethető vissza, ezen tűzesetek nagy része lakóépületekben keletkezett, amelyek megelőzhetők lettek volna.

Több baleset és elektromos tűz is történt szombaton
2017. szeptember 24. 08:41

Műszaki mentésekhez is kisebb tűzesetekhez is riasztották szombaton a tűzoltókat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Villanyvezetékre szakadt a nyárfa
2017. szeptember 23. 08:13

Villanyvezetékre szakadt egy nyárfa péntek délután egy nyíregyházi családi ház udvarán, a Hunyadi utcában, ahol a közlekedést is akadályozta. A város hivatásos tűzoltói gépezetes tolólétra és motoros láncfűrész segítségével szüntették meg a kialakult helyzetet. Személyi sérülés nem történt.  

Minősítő vizsga Demecserben
2017. szeptember 22. 18:39

Péntek délelőtt az önállóan beavatkozó Demecseri Önkéntes Tűzoltóknak éves minősítő gyakorlatot szervezett a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség a település MÉH telepén.