Hírek


Megállás nélkül érkeztek a látogatók
2018. május 27. 16:50

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében több mint húsz helyszínen várták a látogatókat a „Nyitott szertárkapuk” elnevezésű rendezvényen vasárnap, a Gyermeknap alkalmából. A hivatásos tűzoltó-parancsnokságok mellett pedig több önkormányzati és önkéntes tűzoltó egyesület is csatlakozott a felhíváshoz délelőtt tíz és délután négy között.

Gázvezeték sérüléshez, elöntött pincéhez és útra dőlt fák eltávolításához vonultak
2018. május 27. 07:49

Munkavégzés közben átvágott egy 63 milliméter átmérőjű gázvezetéket egy munkagép szombat délelőtt Kisvárdán, a Litki úton. A kisvárdai hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt a gázszolgáltató munkatársainak a kiérkezéséig, valamint száz méteres biztonsági védőzónát jelöltek ki, így átmenetileg 118 embernek kellett  elhagynia az otthonát. Személyi sérülés nem történt. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat iparbiztonsági helyszíni szemlét végzett. 

Hárman sérültek meg egy balesetben
2018. május 26. 08:26

Árokba hajtott és felborult egy személygépkocsi pénteken este Leveleken, a Damjanich utcában. A balesetben hárman könnyebb sérüléseket szenvedtek. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók a gépkocsit áramtalanították, majd a baleseti vizsgálatot követően kerekeire visszaállították. 

Több szabadtéri tűzeset is történt
2018. május 25. 07:34

Ötszáz négyzetméteren vágástéri hulladék és fanyesedék gyulladt meg csütörtök délután Nyírbogát külterületén. A nyírbátori hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Újfehértón, a Kereszt utcában egy lakóház kertjében kapott lángra az aljnövényzet, míg Bökönyben, a Vasvári Pál utca végén is hasonló eseménynél kellett a tűzoltóegységeknek beavatkozniuk. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Katasztrófavédelmi felkészítés Csengerben
2018. május 24. 15:02

Csütörtökön a Fehérgyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség hatósági főelőadója és katasztrófavédelmi megbízottja, valamint a védelmi bizottság munkatársa katasztrófavédelmi felkészítést tartottak Csengerben, a járásban lévő települések polgármestereinek és jegyzőinek.

Elismerés az alkotói pályázat győzteseinek
2018. május 24. 12:45

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, valamint az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által meghirdetett Alkotói pályázatának a megyei fordulójára több tucat alkotás érkezett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra, szerdán Leskovics Zoltán tű. alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő adta át az első korcsoport, első helyezettjének járó elismerést.

Közös gyakorlatot szerveztek Kemecsén
2018. május 24. 10:56

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság iparbiztonsági főfelügyelője az éves kiképzési terv részeként regionális KML gyakorlatot szervezett szerdán Kemecse- Haas-tanyán, az igazgatóság raktárbázisán.

24 órás horgászverseny Oroson
2018. május 24. 10:01

Szerdán rendezték meg a megyei kéklámpás horgászversenyt Nyíregyháza-Oroson, a 41-es számú főút melletti horgásztavon.