Hírek


Műszaki mentésekhez és kéménytüzekhez riasztották a tűzoltókat
2018. január 19. 08:17

Csőtörés miatt vízeltávolításhoz kérték a mátészalkai hivatásos tűzoltók segítségét csütörtök délelőtt a szatmári városban, a Kossuth utca egyik közintézményénél, ahol a pincében hetven centiméter magas vízoszlop gyűlt össze, amely veszélyeztette az ott tárolt anyagokat és eszközöket. A tűzoltók motoros szivattyú segítségével távolították el a vizet. Személyi sérülés nem történt.

Elakadt teherautót mentettek
2018. január 18. 14:26

Az útpadkán megsüllyedt, elakadt és forgalmi akadályt képzett csütörtök délelőtt egy húst szállító teherautó Nyíregyházán, a Szegély utcában. A város hivatásos tűzoltói a 18 tonnás járművet eldőlés és borulás ellen kibiztosították, majd a tűzoltódaru és drótkötél segítségével visszacsörlőzték az útra. Személyi sérülés nem történt.

Egyre többen intézik kéményseprési ügyeiket a világhálón
2018. január 18. 13:36

A katasztrófavédelem tavaly májusban indította útjára a kéményseprőipari honlap online ügyintézési felületét, a tapasztalatok azt mutatják, hogy azóta valamelyest csökkent a központi ügyfélszolgálat leterheltsége. Az elektronikus időpontfoglalás amellett, hogy gyorsabb, a hibalehetőséget is csökkenti.

Kigyulladt egy kisteherautó Nyíregyházán
2018. január 18. 08:03

Kigyulladt egy kisteherautó motortere és vezetőfülkéje szerdán, a késő esti órákban Nyíregyházán, az Izabella utca egyik lakóházának az udvarán. A lángokat a város hivatásos tűzoltói oltották el. A tűzoltók kiérkezése előtt az ingatlan egyik lakója kézi tűzoltókészülékkel oltani kezdte tüzet, eközben könnyebb sérüléseket szenvedett. A hatalmas hőtől a lakóház redőnye és szúnyoghálója károsodott. A gépkocsiban feltételezhetően elektromos hiba miatt keletkezett tűz.

Közvilágítási oszlopnak ütközött egy személygépkocsi Mátészalkán
2018. január 17. 07:49

Közvilágítási lámpaoszlopnak ütközött és kiborította azt egy személygépkocsi a késő esti órákban Mátészalkán, az Ipari úton. A város hivatásos tűzoltói a járművet áramtalanították, biztosították a helyszínt a szolgáltató munkatársainak a kiérkezéséig, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak. Személyi sérülés nem történt.

Kazánház szigetelése égett Balkányban
2018. január 17. 07:49

Kigyulladt egy üzemcsarnok kazánházának szigetelése kedden a déli órákban Balkányban, a Geszterédi úton. Az ott dolgozóknak sikerült a tüzet eloltaniuk. A szakolyi önkormányzati, valamint a nyíradonyi hivatásos tűzoltók és a helyi önkéntesek egy vízsugárral, valamint kéziszerszámok segítségével távolították el az izzó, parázsló részeket. Személyi sérülés nem történt.

Több jármű is árokba csúszott kedden délután és kora este
2018. január 16. 18:48

Az útról lesodródott és egy hét méter mély árokba csúszott, majd a tetejére borult egy személygépkocsi kedden délután a Tímárt és Szabolcs községet összekötő úton. A jármű vezetője és utasa a gépkocsiba szorult. A rakamazi önkéntes, a nyíregyházi és a szerencsi hivatásos tűzoltók az utasokat kiszabadították, a járművet kerekeire visszaállították és áramtalanították, valamint az üzemanyag szivárgást megszüntették. A balesetben ketten könnyebben sérültek.

Biztonságosan a tüzelő-fűtő berendezésekkel
2018. január 16. 09:45

Az elmúlt időszakban több lakásban is olyan jellegű tűzesetnél kellett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltóegységeinek beavatkozniuk, ahol a vegyes tüzelésű kazán, vagy kandalló volt elhelyezve és a biztonságos üzemeltetésnél ezek a káresemények nem következtek volna be. Így fontos, hogy a biztonsági előírásokat minden esetben tartsuk be.