Hírek


Kéményellenőrzések: a polgárok együttműködőek
2017. november 22. 15:55

A katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve a terveknek megfelelően végzi az ellátási területéhez tartozó lakossági sormunkát.

Felborult egy személygépkocsi Gégénynél
2017. november 22. 15:51

Az úttestről lesodródott és felborult egy személygépkocsi szerdán reggel Gégény külterületén. A balesetben egy ember sérült meg. A demecseri önkéntes tűzoltók vonultak a műszaki mentéshez, akik a járművet kerekeire visszaállították és a gépkocsit áramtalanították.

Rendhagyó osztályfőnöki óra a tűzoltóságon
2017. november 22. 14:12

Szerdán délelőtt a nyíregyházi SZC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnázium 11. D osztályos diákjai a nyíregyházi tűzoltók múltjával ismerkedhettek meg rendkívüli osztályfőnöki óra keretében a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon, ahol a jelenleg készenlétben tartott eszközöket is megtekintették a diákok.

Az államigazgatásban résztvevőket készítették fel
2017. november 22. 13:02

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kedden délután a katasztrófavédelmi feladatok ellátásában és a védelmi igazgatásban közreműködőknek, illetve a helyi védelmi bizottságok elnökeinek rendezett szakmai felkészítést az igazgatóságon.

Hídkorlátnak ütközött egy személygépkocsi
2017. november 21. 15:49

A Nesze híd korlátjának ütközött egy személygépkocsi kedden délelőtt Nagyhalász és Tiszatelek között. A balesetben egy ember sérült meg. Az ibrányi önkormányzati tűzoltók a gépkocsit áramtalanították, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak.

Klórgázmérgezés Nyíregyházán
2017. november 21. 12:49

Klórgázmérgezést szenvedett kilenc ember kedden délelőtt Nyíregyházán, a Sóstói úton lévő egyik közintézmény uszodájában. A baleset az elsődleges információk szerint akkor történt, amikor kénsavat és hypot öntöttek össze, ezt megpróbálták közömbösíteni. A gázfelhő miatt az épületben tartózkodók rosszul lettek, közülük három embert a nyíregyházi hivatásos tűzoltók mentettek ki, akik teljes légzésvédelemben az épületet átvizsgálták, majd nagy-teljesítményű ventilátorral átszellőztették. A katasztrófavédelmi mobil labor munkatársai az átszellőztetés után már egészségre káros értékeket nem mértek.

Kigyulladt egy családi ház Szamosszegen
2017. november 21. 08:13

Kigyulladt egy családi ház tetőszerkezete és egyik szobája hétfőn hajnalban Szamosszegen, a Bezerédi Imre utcában. A mátészalkai hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt, az ott lakó elhelyezéséről gondoskodtak.

Együttműködés a biztonság jegyében
2017. november 20. 14:37

Hétfőn délután együttműködési megállapodást kötött a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a MÁV Zrt. Biztonsági Főigazgatóság záhonyi területi egységével. A két szervezet a kölcsönös együttműködésben a megelőzésre és a közös képzésekre, valamint gyakorlatokra helyezte a hangsúlyt. A megállapodást az igazgatóság részéről Varga Béla tű. ezredes, míg a MÁV részéről Deák Sándor területi vasútbiztonsági vezető és Hadnagy Attila területi igazgató látta el kézjegyével.