Hírek


Kerítésnek ütközött egy személygépkocsi Nagydoboson
2018. július 18. 07:57

Lakóház kerítésének ütközött egy személygépkocsi kedden délben Nagydoboson, a Fő utcában. A balesetben ketten sérültek meg. A mátészalkai hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak.

Budapesten és Székesfehérváron is repülőről permetezik a szúnyogokat
2018. július 17. 07:48

A tervek szerint ezen a héten 241 településen és kilenc budapesti kerületben, összesen 56 ezer hektáron permetezik a szúnyogokat. A főváros mellett Baranya, Tolna, Zala, Fejér, Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyében gyérítik a vérszívókat. Budapesten a korábbi földi kezelések mellett légi módszert is alkalmaznak majd a Duna menti kerületekben, Székesfehérváron pedig idén először száll fel a repülőgép. A Szigetközben ismét jelentős számban vannak szúnyogok, az érintett településeken földi eljárással lépnek fel ellenük a szakemberek.

Műszaki mentésekkel és kisebb tűzesettel indult a hét
2018. július 17. 07:47

Kettéhasadt és az útra borult egy akácfa hétfőn délben Nyíregyházán, a László utcában, ahol a forgalmat akadályozta. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével szüntették meg a forgalmi akadályt. Hasonló eseménynél kellett a szabolcsi megyeszékhely tűzoltóinak beavatkozniuk Kemecse határában, a délutáni órákban, a 3824-es úton is, ahol kéziszerszámok segítségével szüntették meg a közúti akadályt. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Két frissen végzett új vonulós tűzoltó segíti a beavatkozásokat
2018. július 16. 12:26

Július tizenharmadikán a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ kibocsátott, több mint százhúsz tűzoltóhallgatója között végzett és tett esküt Rőti Tamás és Varga Dénes, akiknek a kinevezési okmányait hétfőn délelőtt a vezetői állomány jelenlétében adta át a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Igazgatója.

Ifjúsági tűzoltótanfolyam Mátészalkán
2018. július 16. 12:25

A múlt héten a Déri Miksa Szakgimnázium és Szakközépiskola és Kollégium „Fegyveres szervek és vagyonvédelmi ismeretek” szakmai tantárgy oktatása keretében a 10. évfolyamos tanulóinak katasztrófavédelmi összefüggő 35 órás szakmai gyakorlatot tartottak a Mátészalkai Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon. Az Ifjúsági Tűzoltó tanfolyamon tizennyolcan tettek sikeres vizsgát.

Hárman sérültek meg a 36-oson
2018. július 15. 16:33

Az útról lesodródott, árokba hajtott és felborult egy személygépkocsi vasárnap délután a 36-os számú főúton, a 37-es kilométernél, Nagycserkesz közelében. A balesetben hárman sérültek meg. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók vonultak a műszaki mentéshez, akik a járművet kerekeire visszaállították, majd áramtalanították. 

Két személygépkocsi is kigyulladt vasárnap
2018. július 15. 16:31

Kigyulladt egy parkoló, benzin üzemű személygépkocsi motortere vasárnap reggel Nyírderzsen, a Bátori utcában. A tüzet a tulajdonosnak sikerült eloltania. A nyírbátori hivatásos tűzoltók a gépkocsit áramtalanították, a felhevült motorteret visszahűtötték.Karbantartás közben gyulladt ki szintén egy benzin üzemű személygépkocsi vasárnap délelőtt Aranyosapátiban, a Hunyadi János utcában. A lángokat sikerült megfékeznie az ott lakóknak. A vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók a felhevült motorteret visszahűtötték. Személyi sérülés egyik esetben sem történt. 

Műszaki mentés két helyen
2018. július 15. 08:16

Két személygépkocsi ütközött össze szombat délután Baktalórántházán, a Vasút utcában. Személyi sérülés nem történt. A város hivatásos tűzoltói a gépkocsikat áramtalanították, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak.