Sajtómeghívó- Katasztrófavédelmi RID ellenőrök országos versenye

2018. augusztus 23. 09:32

Az országos, háromnapos megmérettetésnek idén Szabolcs-Szatmár-Bereg megye ad otthont. A harmadik versenynapon lehetőséget biztosítunk a sajtó képviselőinek a gyakorlati feladatok megtekintésére.

SAJTÓMEGHÍVÓ

Katasztrófavédelmi RID ellenőrök országos versenye

A kötöttpályás közlekedés a közúti közlekedéshez hasonlóan számos kockázatot rejt magában. A balesetek megelőzéséhez több szervezet együttes összefogására van szükség. A katasztrófavédelmet évente átlagosan száz olyan eseményhez riasztják, amelyek a vasúti közlekedéssel és a kötöttpályás áruszállítással kapcsolatosak. Ezek felszámolása speciális felkészültséget és együttműködést követel meg a közreműködőktől.

Éppen ezért a vasúti veszélyesáru-szállítást (RID) a katasztrófavédelmi ellenőrök folyamatosan kontrollálják, együttműködve a MÁV szakembereivel. Az iparbiztonsági szakterületen dolgozó szakemberek szakmai felkészültségüket évente egyszer egy verseny keretei között összemérik. Az országos, háromnapos megmérettetésnek idén Szabolcs-Szatmár-Bereg megye ad otthont. A harmadik versenynapon lehetőséget biztosítunk a sajtó képviselőinek a gyakorlati feladatok megtekintésére.

A verseny helyszíne:             Záhony, MÁV pályaudvar (500-as átrakó)

                                                     Ideje:                                     2018. augusztus 29. (szerda) 8.00-12-00

 

A rendezvényre meghívjuk szerkesztőségük munkatársait,

egyúttal kérjük, hogy arról tájékoztassák a közvéleményt.

 

További információért Hajdu Márton tűzoltó alezredest, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjét hívhatja a 0620/669-36-13-as számon.

 

Budapest, 2018. augusztus 23.   

 

 

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Kommunikációs Szolgálata