Február első hétvégéjén történt

2020. február 03. 14:26

2020 ötödik hétvégéjén tizenkilenc segélyhívás érkezett a tevékenységirányító központba.

Pénteken, garázsban csaptak fel a lángok Kisvárdán, a Piac utcában. A tűzesethez a kisvárdai hivatásos tűzoltók vonultak, két vízsugárral eloltották a tüzet és átszellőztették az épületet. 

Kazánházban keletkezett tűz Tiszakóródon, a Kossuth utcában. A fehérgyarmati és a mátészalkai hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a tulajdonos az épület áramtalanítását elvégezte, a beavatkozók utómunkálatokat végeztek egy gyorssugárral és kéziszerszámokkal. A tűzben egy gázpalack sérült, a hő hatására felhasadt. Személyi sérülés nem történt.

Az úttestről lesodródott, a szalagkorláton átrepült és a vasúti sínen állt meg egy személygépkocsi Vásárosnaményban. A vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók a gépkocsit a sínekről letolták és áramtalanították. A mentők egy embert szállítottak kórházba.

Kisvárdán, a Zrínyi tér és az Aradi vértanúk tere kereszteződésében két személygépkocsi ütközött. A város hivatásos tűzoltói a járművek áramtalanítását végezték el és biztosították a helyszínt.  A mentők egy embert szállították kórházba.

Kútba esett egy nagytestű kutya Tiszalökön, a Gárdonyi utcában. A tiszavasvári önkormányzati tűzoltók dugólétra és mentőkötél segítségével emelték ki az állatot.

Vasárnap, az árokban égtek kamiongumik Csengerben, a Dankó utcában.  A csengeri önkormányzati tűzoltókat riasztották a tűzesethez, egy vízsugárral avatkoztak be. 

Pincegarázsban csaptak fel a lángok Nyíregyházán, a Farkas utcában. A tűz továbbterjedt a konyhára és a tetőszerkezetre is. A nyíregyházi hivatásos és a nyíregyházi önkéntes tűzoltók három vízsugárral körülhatárolták és megfékezték a lángokat, majd átszellőztették az ingatlant. A tűz oltását a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A lakóház a tűz miatt lakhatatlanná vált, két fő rokonoknál került elhelyezésre.

Fotó: Nyíregyháza HTP, Nyíregyháza ÖTE