Tartalomjegyzék

Szabadtéri tüzek, gázszivárgás is volt szerdán

2020. július 30.

Úttestre dőlt akácfák okoztak forgalmi akadályt szerdán, két helyen is: Terem és Nyírkáta között, valamint Baktalórántházánál, a 41-es számú főúton. Az első helyszínen a nyírbátori hivatásos tűzoltók kézi erővel távolították el a fát, utóbbinál a baktalórántházi hivatásos tűzoltók avatkoztak be motoros láncfűrésszel.

Gázszagot éreztek egy üres, baktalórántházi telken tegnap. A bejelentett, Szőlőskert utcai helyszínen a város hivatásos tűzoltói acél védőcsőben lévő KPE bekötő csonkot találtak, amiből minimális gázszivárgás volt tapasztalható. Az egység, a gázszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig biztosította a helyszínt. A gázcsonkon, gázvezetéken rongálásra utaló nyomot nem találtak a szakemberek, a szivárgást megszüntették. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Pátyod külterületén százötven négyzetméteres területen rendre sodort szalma, Nyíregyházán, a Csáki István utcában egy-két négyzetméteren száraz fű és szemét égett, a pátrohai Bem utcánál összehordott széna lángolt öt négyzetméteren. A csengeri önkormányzati, a nyíregyházi és a kisvárdai hivatásos tűzoltók gyorssugarakkal, kéziszerszámokkal avatkoztak be a helyszíneken.