Hétvégén történt

2021. január 25. 13:48

Összesen 25 segélyhívás érkezett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Főügyeletére 2021. január 22-e 00:00-tól, január 24-e 24:00-ig.

Pénteken, lerakódott korom izzott be egy tiszabezdédi lakóház kéményében. A záhonyi hivatásos tűzoltók avatkoztak be, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor. 

Több autó csapódott árokba pénteken. Mátészalkán, az Alkotmány utcára, valamint a pátyodi Petőfi Sándor utcára is riasztották a tűzoltókat. Ezeknél az eseteknél nem történt személyi sérülés, a mátészalkai hivatásos, valamint a csengeri önkormányzati tűzoltók áramtalanítottak a járműveket. A 3823-as úton, Kemecsénél történt balesetnél azonban könnyebb sérüléseket szenvedett az egyedül utazó sofőr, őt a mentők kórházba szállították. Személygépkocsija a tetején állt meg az árokban. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók drótkötél segítségével kerekeire állították, majd áramtalanították a járművet. A mentés és munkálatok idejére félpályás útzár volt érvényben az érintett útszakaszon. (Fotók)

Nagy mennyiségű víz gyűlt össze egy mátészalkai lakóház pincéjében. A helyi hivatásosok szivattyúval távolították el a vizet. 

 

Szombaton, útpadkának csapódott, majd a tetején állt meg egy személygépkocsi a nyíregyházi Hunyadi utcán. Az autóban ketten utaztak, őket könnyű sérülésekkel szállították a mentők kórházba. A szabolcsi megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet, majd a rendőrségi helyszínelés után kerekeire állították a járművet, a közúti akadályt megszüntették.

Megcsúszott egy kanyarban, majd árokba hajtott és fának ütközött egy személygépkocsi Tiszadada és Tiszadob között a 3612-es számú úton. A helyi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet, majd a tiszavasvári önkormányzati tűzoltókkal közösen biztosították a helyszínt a rendőrségi helyszínelés idejére.

 

Vasárnap, felborult egy kisbusz a 4-es számú főúton, a tiszabezdédi körforgalomnál. Az esethez a záhonyi tűzoltók vonultak, a hivatásosok áramtalanították a járművet. A kisbuszban csak a sofőr utazott, aki nem sérült meg.

Családi ház egy része és melléképülete égett vasárnap Tarpán, a Csokonai utcában. A helyi önkéntes tűzoltók a fehérgyarmati hivatásosok kiérkezése előtt megkezdték a tűz oltását. Az egységek kihoztak egy gázpalackot az épületből, amelyet hőhatás nem ért, valamint találtak egy másikat, amely a tűzben már megsemmisült. A beavatkozók három vízsugárral fékezték meg a lángokat, majd megkezdték az utómunkálatokat. Az épület lakhatatlanná vált, így az ott élő két felnőtt és három gyermek rokonokhoz került. Személyi sérülés nem történt. (Fotók)

Teljes terjedelmében égett egy kisteherszállító jármű a nyíregyházi Oláhréti úton. A helyi hivatásos tűzoltók két gyorssugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be. A gépjárműnél nem tartózkodott senki, személyi sérülés nem történt.

Fotó: Nyíregyháza HTP, Tarpa ÖTE