Száraz fű, nád, gaz is égett

2021. március 04. 08:20

A tűzoltók több szabadtéri tüzet oltottak el szerdán Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Szabolcsveresmarton, a Rétközi tónál öt hektáros területen égett foltokban a száraz fű és nád. Rétközberencsen, a József Attila utca mögötti külterületi részen fél hektáron, szintén foltokban égett a száraz aljnövényzet. Aranyosapáti, Nyírjákó, Ópályi és Tuzsér településeken is keletkezett tegnap szabadtéri tűz. Elhanyagolt, üres telkeken, főút melletti, valamint lakóházak mögötti területeken avatkoztak be vízsugarakkal, kéziszerszámokkal a kisvárdai, baktalórántházi, mátészalkai, záhonyi és cigándi hivatásos, valamint a vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók. Az esetekkel kapcsolatosan személyi sérülés nem történt.

Nagy mennyiségű víz gyűlt össze a fehérgyarmati művelődési ház pincéjében. A helyi hivatásos tűzoltók szivattyú segítségével távolították el a vizet. 

Lerakódott korom izzott be egy ófehértói családi ház kéményében szerdán. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal szüntették meg az izzást. Az ingatlan fűtése más módon megoldott, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

 

Fotó: az indexkép korábbi fotó