Épület- és kéménytűz, több baleset hétvégén

2021. november 22. 14:38

Péntektől vasárnap éjfélig huszonhárom segélyhívás érkezett a tevékenységirányító központba.

Pénteken egy elhagyatott nyíregyházi épület előtt fa ágykeret és ruhák égtek. A lángok az épületre nem terjedtek át. A helyi hivatásos tűzoltók gyorssugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be. Személyi sérülés nem történt.

Árokba csúszott és közúti akadályt képezett egy személygépkocsi a 3821-es úton, Szabolcs községnél. A rakamazi önkéntes tűzoltók kézi erővel emelték ki az autót az árokból, megszüntették a közúti akadályt. Személyi sérülés nem történt.

Jelzett a CO-érzékelő egy vámosoroszi családi házban, péntek este. Az épületet cserépkályhával fűtötték, egy fő panaszkodott rosszullétre, de megfigyelésre és további vizsgálatokra három embert szállítottak kórházba a mentők. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók mérései alacsony koncentrációban mutatták ki a szén-monoxid jelenlétét, a beavatkozók átszellőztették a házat. Az esettel kapcsolatosan értesítették a kéményseprőket. 

 

Szombaton lerakódott korom izzott be egy kálmánházi családi ház kéményében. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók távolították el az izzó, parázsló részeket. Személyi sérülés, lakosságvédelmi intézkedés nem történt. Az esettel kapcsolatosan értesítették a kéményseprőket. (Fotó a Galériában)

Árokba hajtott egy személygépkocsi a 38139-es úton, Rétközberencsnél. A kisvárdai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. Személyi sérülés nem történt.

Lesodródott az útról, árokba hajtott és részben közúti akadályt képezett egy személygépkocsi péntek este Balkányban, az Árpád utcában. A szakolyi önkormányzati és a helyi önkéntes tűzoltók vonultak az esethez. A beavatkozók áramtalanították a járművet, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Egy mikrobusz és egy személyautó ütközött össze a 41-es főúton, a rohodi és a vajai elágazásnál. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, valamint egy utast a mentőkkel együttműködve emeltek ki az egyik autóból. A tűzoltók a rendőrségi helyszínelés után megszüntették a közúti akadályt. (Fotó a Galériában)

 

Vasárnap hajnalban egy rendezvényházként funkcionáló, hetven négyzetméteres épület égett teljes terjedelmében Kemecsén. A helyszínre két járművel, tíz nyíregyházi tűzoltó vonult, a beavatkozók előbb körülhatárolták, majd vízsugarakkal, kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. Az épületben két gázpalack megsemmisült az egységek kiérkezése előtt, egyet pedig a tűzoltók hoztak ki az ingatlan előteréből. Az esettel kapcsolatosan személyi sérülés nem történt. (Fotók a Galériában)

Letért az úttestről és árokba csapódott egy személygépkocsi vasárnap reggel a Tarpa és Beregsurány közötti úton. A tarpai önkéntes tűzoltók a fehérgyarmati hivatásos egység kiérkezése előtt áramtalanították a járművet. A tűzoltók a mentőkkel közösen emelték ki a járműben egyedül utazó sofőrt, akit a mentőszolgálat kórházba szállított. Az autó közúti akadályt nem képzett, elszállításáról a tulajdonos gondoskodott.

Két személygépkocsi ütközött tegnap délután a 4-es főút és a 403-as út kereszteződésénél. A Nyírtura közelében történt balesethez a nyíregyházi hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egység áramtalanította a járműveket, majd a rendőrségi helyszínelést követően megszüntette a forgalmi akadályt. Személyi sérülés nem történt.

Fotó: Baktalórántháza KŐ, Nyíregyháza HTP