Kútba esett eb, kisebb szabadtéri tűz

2021. november 23. 13:38

Tíz méter mély kútba esett egy közepes testű kutya tegnap délután Mándokon, a Vasút utcában. A záhonyi hivatásos tűzoltók dugólétra és mentőkötél segítségével emelték ki az ebet, majd átadták gazdájának.

Száraz fű és avar égett egy négyzetméteren a nyíregyházi Labrador utca elején. A szabolcsi megyeszékhely hivatásos tűzoltói oltották el a tüzet. A helyszínen nem tartózkodott senki, személyi sérülés nem történt. 


Attól függ, hol lakunk!

Érdemes tudni, hogy hol és hogyan lehet növényi hulladékot égetni. Ez elsősorban a lakóhelyünkhöz köthető, ugyanis kerti zöldhulladékot csak ott szabad égetni, ahol azt az önkormányzat kifejezetten erről szóló rendeletben engedélyezi, ilyen esetben is csak az abban meghatározott időben. Ahol engedi is a rendelet az égetést, ott sem végezhető akárhogy a tevékenység. A tüzet soha nem szabad felügyelet nélkül hagyni. Mindig legyen a közelben egy szerszám, amivel kordában lehet tartani a lángokat és néhány vödör víz vagy a kerti slag, amivel el lehet oltani a tüzet. Ha pedig feltámad a szél, az égetést abba kell hagyni. 

Fotó: az indexkép illusztráció