Csütörtök eseményei

2022. május 13. 09:15

Családi ház udvarán lévő személygépkocsi égett teljes terjedelmében csütörtökön Kállósemjénben. A tűz átterjedt a garázs tetőszerkezetének egy részére is. A nyírbátori hivatásos tűzoltók avatkoztak be a tűzesetnél, gyorssugárral és kéziszerszámokkal.

Ammónia szivárgott egy petneházi üzem csarnokában. A szivárgást az ott dolgozók a vezetékszakasz kizárásával megszüntették és egy vízsugárral a mentesítést megkezdték. Az üzemcsarnokból tizenkét embert menekítettek ki. A káresethez a baktalórántházi és a kisvárdai hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelmi mobil labor vonult, a beavatkozást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A katasztrófavédelmi mobil labor az üzem közvetlen környezetében méréseket végzett, amelyek egészségre káros értéket nem mutattak. 

Két személygépkocsi ütközött Mátészalkán, a Jármi utcában tegnap. A város hivatásos tűzoltói a járművek áramtalanítását végezték el, majd a közúti akadály megszüntetésén dolgoztak. 

Az úttestre dőlt és akadályozta a forgalmat egy fa Máriapócsnál tegnap. A nyírbátori hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel szüntették  meg a veszélyt. 

Leveleken egy hektáron, Nyírkátán öt hektáron égett foltokban a száraz fű és az avar. Előbbinél a nyírbátori, utóbbinál a mátészalkai hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és puttonyfecskendőkkel fékezték meg a lángokat. Demecserben erdő aljnövényzete lángolt, amelyet a helyi önkéntes és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók oltottak el. 

Személyautóknak és villanyoszlopnak ütközött egy gépkocsi tegnap Nagyvarsányban. A vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók áramtalanítottak, majd megszüntették a közúti akadályt. 

Családi ház kéményében izzott a korom Tiszakanyáron. A kisvárdai hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal távolították el az izzó részéket.