2022 harmincnyolcadik hétvégéjének tűzoltói beavatkozásai

2022. szeptember 26. 13:26

2022 harmincnyolcadik hétvégéjén huszonkét segélyhívás érkezett a tevékenységirányító központba.

Pénteken háromszintes családi ház pincéjében égett a tűzifa Gyulaházán, a Táncsics Mihály utcában. A kisvárdai hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a helyszínen lévők a tűz oltását megkezdték, a beavatkozók négy gázpalackot kihoztak az épületrészből, majd két gyorssugárral megfékezték a lángokat.

A lerakódott korom izzott egy családi ház kéményében Vasmegyeren, a Dózsa György utcában. A nyíregyházi hivatásos és az ibrányi önkormányzati tűzoltók az izzó részeket kéziszerszámok segítségével távolították el.

Levált a vakolat mintegy öt négyzetméteren egy üzletház homlokzatáról Nyíregyházán, a Rákóczi utcában. A város hivatásos tűzoltói gépezetes tolólétra és kéziszerszámok segítségével szüntették meg a balesetveszélyt.

Szombaton családi ház kéményében izzott a lerakódott korom Tiszaeszláron. A nyíregyházi hivatásos és a tiszavasvári önkormányzati tűzoltók kéziszerszámok segítségével beavatkoztak, az izzást megszüntették.

Tíz méter mély száraz kútba esett egy macska Nyírbátorban, a Kölcsey utcában. A város hivatásos tűzoltói dugólétra segítségével a kútba leereszkedtek és az állatot kiemelték.

Vasárnap lakatlan épületben keletkezett tűz Rakamazon, a Horgász utcában. A nyíregyházi hivatásos, a nyíregyházi, valamint a rakamazi önkéntes tűzoltók a füstölést megszüntették és átszellőztették az épületet. 

Az árokban a tetejére borult egy személygépkocsi Csengernél. A város önkormányzati tűzoltóit riasztották a balesethez, kerekeire állították a járművet, majd áramtalanították. 

Gumi égett egy családi ház udvarán Csengerben. A csengeri önkormányzati tűzoltók gyorssugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. 

A tűzhelyen égett az olaj és a ház füsttel telítődött Újfehértón, a Vasút utcában. A város önkormányzati tűzoltói a füstölést megszüntették és átszellőztették az ingatlant.