Hétvégi kéménytűz, műszaki mentések

2022. november 21.

Péntektől vasárnap éjfélig tizennégy segélyhívás érkezett a tevékenységirányító központba.

Pénteken fél pályás útzárat képezett egy kidőlt fa Nyíregyházán, a Tokaji úton. A helyi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be. Kállósemjén-Forrástanynál két fa dőlt az úttestre, a közúti akadályt a nyírbátori hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével szüntették meg. 

Lesodródott az útról és az árokban fának csapódott egy személygépkocsi Máriapócsnál péntek este. A balesethez nyírbátori hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy sérült személyt a mentőknek átadtak, majd áramtalanították a gépkocsit. 

 

Szombaton két személygépkocsi ütközött össze a 41-es főúton, Rohod térségében. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók szüntették meg a közúti akadályt, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. 

 

Vasárnap lerakódott korom izzott be egy kisari családi ház kéményében vasárnap reggel. A tűz a kéményből nem terjedt tovább, az izzó részeket a fehérgyarmati hivatásos tűzoltók távolították el. Személyi sérülés és lakosságvédelmi intézkedés nem történt. Az esetről értesítették a kéményseprőket.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy napkori családi ház fürdőszobájában tegnap délelőtt. A helyiségben nyílt égésterű gázkazán üzemelt. A helyi önkéntes és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók mérései nem mutatták ki a veszélyes gázt a ház levegőjében, azonban a jelzőberendezés ellenőrzésekor kiderült, hogy már korábban érkezett riasztás a készülékre, így a gázszolgáltató szakembere kizárta a kazánt a szolgáltatásból. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Rosszul lett családi háza fürdőszobájában egy lakó Nyírtasson, az Alkotmány úton. A kisvárdai hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre, ahol a beavatkozók az épület nappalijában gázkazánt, a fürdőszobában vízmelegítőt találtak. Méréseik a két helyiségben rendkívül magas koncentrációt mutattak ki. A tűzoltók átszellőztették az ingatlant, valamint értesítették a gázszolgáltató szakemberét, aki a fürdőszobai vízmelegítőt kizárta a szolgáltatásból. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, a kéményseprők értesítése megtörtént.

 

Fotó: Az indexkép illusztrációs fotó - kidőlt fa