Beavatkozások hétvégén

2022. november 28. 11:09

Péntektől vasárnap éjfélig huszonöt segélyhívás érkezett a tevékenységirányító központba.

Pénteken felizzott, majd lángolt egy kamion fékbetétje a nyíregyházi Rákóczi utcán. A helyi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a jármű sofőrje egy kézi porral oltó tűzoltó készülékkel megszüntette a lánggal égést. A tűzoltók a még izzó részeket vízsugárral hűtötték vissza. A tűz nem terjedt tovább, személyi sérülés nem történt.

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő egy tarpai családi házban. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók mérései nem mutatták ki a CO jelenlétét az ingatlanban, ahol vegyes tüzelésű kandalló üzemelt. Az esettel kapcsolatosan értesítették a kéményseprőket.

Megdőlt és a közlekedőket veszélyeztette egy közvilágítási oszlop a mátészalkai Bajcsy-Zsilinszky utcában. A helyi hivatásos tűzoltók az áramszolgáltató kiérkezéséig biztosították a helyszínt. 

Két személygépkocsi ütközött a baktalórántházi Ady Endre utcában. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, megszüntették a közúti akadályt.

 

Szombaton egy buji ingatlan két szobája és előtere égett teljes terjedelmében. A nyolcvan négyzetméteres ingatlanhoz három járművel, tizenegy tűzoltó vonult. A beavatkozók négy vízsugárral, kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. 

Két személygépkocsi ütközött az ököritófülpösi Kossuth Lajos utcában. Az egyik jármű az árokba csapódott. A mátészalkai egységek a gépjárművek áramtalanítását követően, az árokban lévő gépkocsiból egy embert a mentőkkel közösen emeltek ki. A rendőrségi helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt teljes útzár volt érvényben az érintett szakaszon. A helyszínelést követően a tűzoltók megszüntették a közúti akadályt.

 

Vasárnap személygépkocsi és kisbusz ütközött Ököritófülpösön, a Kossuth Lajos utcában. A kisbusz az út melletti szalagkorlátra futott fel, az autó pedig a forgalmi sávokban keresztbefordult. A mátészalkai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd a rendőrségi helyszínelés után megszüntették a közúti akadályt.

Lerakódott korom izzott be egy gyulaházi családi ház kéményében vasárnap. A kisvárdai hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal szüntették meg az izzást. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, az esetről értesítették a kéményseprőket.