2023 harmadik hétvégéjének tűzoltói beavatkozásai

2023. január 23. 13:25

2023 harmadik hétvégéjén huszonnégy segélyhívás érkezett a tevékenységirányító központba.

Pénteken a korom izzott egy mérki családi ház kéményében. A mátészalkai hivatásos és a nagyecsedi önkéntes tűzoltók a parázsló részeket kéziszerszámok segítségével távolították el.

Szombaton füst szivárgott egy menetrend szerint közlekedő autóbusz műszerfala alól a Baktalórántháza és Nyírkércs közötti úton. A járművön csak a sofőr és egy utas tartózkodott, a tűz oltását a buszvezető egy porral oltóval megkezdte. A baktalórántházi és a nyírbátori hivatásos tűzoltók kiérkezésekor a busz már teljes terjedelmében égett. A beavatkozók két vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tűz oltásának idejére teljes útzár volt érvényben.

Fényeslitkén személygépkocsi égett teljes terjedelemben. A kisvárdai hivatásos tűzoltók gyorssugárral fékezték meg a lángokat.

Kandalló kéményében izzott a korom Hodászon. A mátészalkai hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével szüntették meg az izzást.

Szalagkorlátnak ütközött egy kisbusz Ököritófülpösön. A mátészalkai hivatásos tűzoltók megszüntették a forgalmi akadályt. 

Vasárnap lakatlan ház tetőszerkezete szakadt be Tiszacsécsén. A cserepek a szomszédos ház melléképületére és udvarára estek. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók kéziszerszámok és dugólétra segítségével szüntették meg a balesetveszélyt. 

Az úttestre borult és akadályozta a forgalmat egy fa a 3834-es számú úton Nyíregyházánál. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fát.