Tűzoltói beavatkozások - 2024.07.24.

2024. július 25. 08:25

Műszaki mentések, tűzoltások szerdán.

Tíz négyzetméteren égett száraz fű Ópályiban, a Széchenyi utca végén. A mátészalkai hivatásos tűzoltók gyorssugárral, kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. 

Biztosítékok égtek egy napelempark trafóházának kapcsolószekrényében, Mátészalka külterületén. Az áramszolgáltató szakemberei a trafóházat feszültségmentesítették, majd a mátészalkai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral visszahűtötték a kapcsolószekrényt. 

Munkálatok közben átvágtak egy 32 mm-es lakossági gázvezetéket a nyíregyházi Sás és Szirom utca kereszteződésénél. A vezetékből szivárgott a gáz, a helyi hivatásos tűzoltók egy gyorssugárral biztosították a helyszínt. Ötven méteres körzetben üres telkek voltak, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, személyi sérülés nem történt. A katasztrófavédelem iparbiztonsági helyszíni szemlét végzett, a helyszínt átadták a gázszolgáltató szakembereinek. 

Két személygépkocsi ütközött össze a nagykállói Nagybalkányi úton szerdán. A baleset következtében az egyik jármű a tetején állt meg, annak áramtalanítását a nyíregyházi hivatásos tűzoltók végezték el. Az egység a rendőrségi helyszínelés után a közúti akadályt megszüntette.

A szakolyi önkormányzati és önkéntes tűzoltók településükön, a Zrínyi Ilona utcában avatkoztak be, egy lehasadt faágat távolítottak el tegnap.

Lakóháznak ütközött, majd a tetején állt meg egy kistehergépkocsi a téglási Újvárosi utcában. Az újfehértói önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet. A ház lakatlan, statikailag ép maradt. 

 

Fotó: Nyíregyháza HTP