Pályázat, tudnivalók, határidők aloldal fejlécképe

Pályázat, tudnivalók, határidők

Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2021-ben, immáron nyolcadik alkalommal hirdeti meg az alkotói pályázatot óvodásoknak és iskolásoknak.

A kialakult rendkívüli helyzetre való tekintettel a művek beadási határideje módosult, egészen október 15-ig várják a gyerekek alkotásait.

Emlékeztetőül: az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2021-ben olyan alkotásokat vár, amelyeken az óvodások és az iskolások megmutatják, hogyan látják ők a tűzmegelőzést és a tűzvédelmet, a tűzoltói hivatást. Az óvodásoktól szabadkézi rajzokat vagy kézműves alkotásokat várnak. Az iskolások három korcsoportban pályázhatnak. Hattól tíz, tizenegytől tizennégy, és tizenöttől tizennyolc éves korig szabadkézi rajzot, egyéb kézműves alkotást küldhetnek be, de írhatnak verset vagy mesét is, esetleg számítógépes programot készíthetnek.

A pályaműveket 2021. október 15-ig lehet benyújtani postán vagy e-mailen, illetve előzetes egyeztetés után személyesen a fővárosi, illetve megyei katasztrófavédelmi igazgatóságokhoz, a korcsoport és kategória megjelölésével.

Az országos pályázat fővédnöke dr. Góra Zoltán tű. altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság elnöke. A megyei pályázat védnöke Varga Béla tű. ezredes, főtanácsos, igazgató, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzmegelőzési Bizottság elnöke.

A területi versenyen első helyezést elért alkotások részt vesznek az országos versenyen is, amelynek díjait egy később meghatározott időpontban Budapesten adják át. Ahogy a februári kiírásban is szerepelt, az országos verseny győztesei értékes díjakat kapnak, emellett különdíjak is gazdára találnak majd. Az az óvoda, illetve iskola, ahonnan a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a „Legkreatívabb óvoda/iskola 2021” címet, amelyért izgalmas tűzoltó-bemutató jár, amelyen gyerekek megismerhetik a füstsátrat, olthatnak tálcatüzet, és vághatnak roncsot is. Mindez tűzvédelmi oktatás keretein belül, játékos formában történik.

További információ: fmnobypf.gvgxnefnt@xngirq.tbi.uh