Hírek aloldal fejlécképe

Szabolcs-Szatmár-Bereg MKI hírek

Gyászhír 2022. december 06.

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Fodor János ny. tű. törzszászlós életének 76. évében elhunyt.

Égett a húsfüstölő 2022. december 06.

Teljes terjedelmében égett egy nyári konyhához épített nyolc négyzetméteres húsfüstölő hétfő délelőtt Piricsén. A nyírbátori hivatásos tűzoltók egy gyorssugárral fékezték meg a lángokat, amelyek a nyári konyha tetőszerkezetének egy kis részére is átterjedtek. Személyi sérülés nem történt.

Hétvégi összefoglaló 2022. december 05.

Péntektől vasárnap éjfélig huszonnégy segélyhívás érkezett a tevékenységirányító központba.

Decemberben is tűzvédelmi teszt 2022. december 01.

A mai naptól elérhető a katasztrófavédelem harmincadik tűzvédelmi tesztje. Az online kvízben szereplő kérdések ezúttal a karácsonyi és szilveszteri időszakra fókuszálnak. A tesztkérdések a fényfüzérek, lakásdíszek, és pirotechnikai eszközök biztonságával foglalkoznak. Az ajánlások az otthonok tűzvédelmével, a gyertyák, mécsesek, csillagszórók elhelyezésével foglalkoznak, és kitérnek a szilveszteri tűzijátékok használatának kérdéskörére is.

Elismerések, születésnapi ajándéktárgyak 2022. december 01.

A hagyományokat követve a havi rendszerességgel megtartott igazgatói értekezlethez kapcsolódva elismerést vehetnek át azok a kollegák, akik szabadnapjukon gyors helyzetfelismerő képességükkel, bátorságukkal életeket vagy anyagi javakat mentettek meg. A katasztrófavédelem főigazgatója azokat is köszönti ilyenkor, akik kerek születésnapjukat ünneplik a hónapban. Az érintettek a kinevezést és az elismerést megyéjükben veszik át.

November utolsó napján történt 2022. december 01.

Lakóházzal egybeépített melléképület égett teljes terjedelmében Kocsordon szerdán.

Három balesetnél volt műszaki mentés 2022. november 30.

Önkéntes, önkormányzati és hivatásos egységek is végeztek beavatkozást kedden.

Hétfői esetek 2022. november 29.

Négyszáz körbálából álló szalmakazal közepe kezdett el füstölni hétfő reggel Timáron, a Szabadság út elején. A tulajdonos két munkagépe megbontotta a kazalt, széthúzták a bálákat, miközben az ibrányi önkormányzati, a rakamazi önkéntes és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók gyorssugarakkal, kéziszerszámokkal szüntették meg a füstölést.

Beavatkozások hétvégén 2022. november 28.

Péntektől vasárnap éjfélig huszonöt segélyhívás érkezett a tevékenységirányító központba.

Karambol Újfehértón 2022. november 28.

Egy embert a tűzoltók szabadítottak ki az egyik járműből.

Csak a gyertya égjen, ne az otthonunk! 2022. november 25.

Advent idején és karácsonykor megemelkedik a lakástüzek száma, naponta átlagosan huszonöt otthon gyullad ki ilyenkor. Az évnek ebben az időszakában az emberek többet tartózkodnak otthon, működik a fűtés, emellett gyakrabban főzünk és világítunk. Hamarosan meggyújtjuk az adventi koszorún lévő gyertyákat, különböző fényfüzérekkel díszítjük fel az otthonunkat, ezek tűzveszélyesek lehetnek.

Több lakóháztűz csütörtökön 2022. november 25.

Volt, ahol a konyha, volt, ahol az egész épület égett!