Hírek aloldal fejlécképe

Szabolcs-Szatmár-Bereg MKI hírek

Autó égett, trafóház füstölt 2021. június 25.

Teljes terjedelmében égett egy személygépkocsi csütörtök délután az M3-as autópálya Vásárosnamény fel vezető oldalán. A 260-as kilométernél, Kántorjánosi térségében történt esethez a baktalórántházi hivatásos tűzoltók vonultak, akik két vízsugárral eloltották a lángokat. A munkálatok idejére teljes útzár volt az érintett pályaszakaszon.

Öt hektáros szabadtéri tűz 2021. június 25.

Foltokban pusztított a tűz.

Tűzgyújtási tilalom van az egész országban 2021. június 24.

Június 24-én 00:00 órától tűzgyújtási tilalom van érvényben az egész országban. Ez azt jelenti, hogy tilos tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek 200 méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakóhelyeken is.

Kidőlt oszlopok, lángoló aljnövényzet, leszakadt faág 2021. június 24.

Negyven négyzetméteren égett a száraz aljnövényzet a kisvárdai Árpád utcában szerdán. A helyi hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet. Mátészalkán a Szél utcai vasúti töltésnél keletkezett tíz négyzetméteren tűz. A helyi hivatásosok avatkoztak be. Személyi sérülés egyik helyszínen sem történt.

Munkagépben égett a száraz széna 2021. június 23.

Száraz széna égett egy munkagép bálázó részében, Fényeslitkén. A munkagép vezetője azonnal megkezdte a tűz oltását egy porral oltó készülékkel. A kisvárdai hivatásos tűzoltók gyorssugárral, kéziszerszámokkal avatkoztak be. Személyi sérülés nem történt.

Szigetelés is égett kedden 2021. június 23.

Öt négyzetméteren gyulladt meg egy épület padlás és födém közötti szigetelése Tyukodon, az Árpád úton. A tűzesethez a mátészalkai hivatásos és a csengeri önkormányzati tűzoltók vonultak, akik két vízsugárral eloltották a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Keddi beavatkozások Nyíregyházán 2021. június 23.

Nagy méretű tölgyfa egyik ága lehasadt, veszélyeztette a gyalogosokat a nyíregyházi Stadion utcában. A helyi hivatásos tűzoltók létrás járművel, motoros láncfűrésszel avatkoztak be. Személyi sérülés nem történt.

Tűzoltási gyakorlat Baktalórántházán 2021. június 22.

Éghető folyadékok tüzeinek oltásával kapcsolatos gyakorlatot tartott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Baktalórántházán, a tűzoltó-gyakorlópályán. Az eseményt Leskovics Zoltán tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő nyitotta meg.

Kedden 0:00 órától a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztás lép életbe 2021. június 22.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján az elkövetkező napokban az eddiginél is melegebb időjárás várható, ezért dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos 2021. június 22-én (kedd) 00:00 órától június 24. (csütörtök) 24:00 óráig harmadfokú hőségriasztást ad ki.

Baleset Mátészalka és Kocsord között 2021. június 22.

Árokba hajtott egy személygépkocsi Mátészalka és Kocsord között. A mátészalkai hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Volt, ahol ezer négyzetméteren égett az aljnövényzet 2021. június 22.

Több szabadtéri tűz miatt vonultak hétfőn a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tűzoltók.

Halálos lakástűz Mátészalkán 2021. június 21.

Hétfő este fél hét után érkezett a jelzés, hogy tűz van egy kétszintes családi házban, Mátészalkán. Járókelők értesítették a tűzoltókat, miután kiabálást hallottak az épületből, és füstöt láttak.