Hírek aloldal fejlécképe

Szabolcs-Szatmár-Bereg MKI hírek

Halálos baleset is történt tegnap térségünkben 2023. szeptember 29.

Árokba csapódott egy személygépkocsi a Nyírcsaholy és Fábiánháza közötti, 4918-as út 8-as kilométerszelvényénél csütörtök reggel.

Minősítő gyakorlatok 2023. szeptember 28.

A napokban tartották meg a demecseri és a nagykállói önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltó egyesületek éves minősítő gyakorlatait.

Árokba csapódott egy autó 2023. szeptember 28.

Csütörtök reggel baleset történt a 4918-as út 8-as kilométerszelvényénél.

Egy baleset szerdán 2023. szeptember 28.

Áramtalanított a baktalórántházi egység!

Keddi tűzoltói beavatkozások 2023. szeptember 27.

Korlátnak, majd villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi a nyíregyházi Dózsa György utcában tegnap reggel. Az oszlop egy ingatlan ablakát is betörte. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót.

Tiszti fogadalom és elismerések 2023. szeptember 26.

Bővült az igazgatóság tiszti állománya!

Kisebb kukatűz is volt csütörtökön 2023. szeptember 22.

Szemét égett egy nyíregyházi, Korányi Frigyes utcai buszmegálló fém hulladékgyűjtőjében. A helyi hivatásos tűzoltók oltották el a kisebb tüzet.

Biztonság Hete Nyíregyházán 2023. szeptember 21.

Kis méretű bevetési védőruházattal, tűzoltós színezőkkel, óriás kocka kirakóval is várta az érdeklődőket a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a vármegyei Területi Tűzmegelőzési Bizottság Nyíregyháza belvárosában, a Biztonság Hete programsorozat keretében megtartott rendezvényen.

Beavatkozások szeptember 20-án 2023. szeptember 21.

Három személygépkocsi ütközött a nyíregyházi Rákóczi utca és Mártírok tere kereszteződésénél tegnap délután. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, amelyekben csak a sofőrök utaztak. Személyi sérülés nem történt. Az egység átadta a helyszínt a rendőröknek.

A tarpai önkéntes tűzoltók is megszerezték újra a minősítést 2023. szeptember 20.

Az önállóan beavatkozó Tarpai Önkéntes Tűzoltó Egyesület állományának szakmai felkészültsége, eszközeinek, felszereléseinek bevethetősége, valamint a beavatkozást irányító személyek mentés és tűzoltás vezetési feladatok ellátására vonatkozó alkalmasságának megállapítása érdekében gyakorlatot tartott a Fehérgyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség.

Minősítő gyakorlat Tyukodon 2023. szeptember 20.

Felkészültségét bizonyíthatta a Mátészalkai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság működési területén található, önállóan beavatkozó Tyukodi Önkéntes Tűzoltó Egyesület éves minősítő gyakorlatán.

Balesetek, kidőlt fa 2023. szeptember 20.

Úttestre dőlt egy fa Gelénes és Csaroda között tegnap délután. A vásárosnaményi önkormányzati és a csarodai önkéntes tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a félpályás akadályt képező fát.

Szabadtéri tűz, balesetek, veszélyt jelentő fa 2023. szeptember 19.

Összefoglaló a szeptember 18-ai, hétfői tűzoltói beavatkozásokról.

Hétvégi tűzoltói beavatkozások 2023. szeptember 18.

Péntektől vasárnap éjfélig negyven segélyhívás érkezett a tevékenységirányító központba.

Csütörtökön történt 2023. szeptember 15.

Kilyukadt egy kemence egy kisvárdai cég olvasztórészlegén. A kifolyt fém olvadék megsértette a mozgatását végző hidraulika rendszerét, majd a hűtővízbe folyt. Személyi sérülés nem történt. Az üzem szakemberei leürítették a kemencét egy erre a célra kialakított aknába. A helyi hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt a vészürítés alatt, valamint a kifolyt, olvadt fém visszahűtésében vettek részt, az üzem által biztosított száraz homok, valamint kéziszerszámok segítségével.