Hírek aloldal fejlécképe

Szabolcs-Szatmár-Bereg MKI hírek

Tegnap meggyújtottuk az első adventi gyertyát! 2021. november 29.

Elkezdődött az ünnepi készülődés, a várakozás időszaka. Azonban érdemes körültekintőnek lenni, hiszen egy régi fényfüzér, egy égő gyertya is okozhat lakástüzet, sérülést.

November utolsó hétvégéjén történt 2021. november 29.

Péntektől vasárnap éjfélig huszonnégy segélyhívás érkezett a tevékenységirányító központba.

Tűzoltói beavatkozások november 25-én 2021. november 26.

Füst szivárgott egy kömörői családi ház tetőszerkezete alól, a kéményben lerakódott korom izzott be. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal távolították el a parázsló égésterméket a kéményből, majd átvizsgálták az épületet, annak tetőszerkezetét. Az esettel kapcsolatosan értesítették a kéményseprőket, valamint lakosságvédelmi intézkedésre volt szükség, az ingatlanban élők elhelyezéséről átmenetileg gondoskodtak.

Halálos szén-monoxid-mérgezés Nyíregyházán 2021. november 25.

Csütörtök délelőtt negyed tízkor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint feltehetően szén-monoxid miatt rosszul lett valaki Nyíregyházán, a Kopogó utcában.

Műszaki mentések szerdán 2021. november 25.

Egy nagy méretű fűzfa dőlt meg az utca felé tegnap reggel a nyírcsaholyi Szabadság utcában. A fűz több ága lehasadt, azok veszélyeztették az arra közlekedőket.

Beavatkozások november 23-án 2021. november 24.

Lakossági gázcsonknak tolatott egy jármű tegnap délelőtt Jékén, a Fő utcán. A főelzáró szerelvény után a gázcső eltört és szivárgott a gáz. Az érintett ingatlan tulajdonosa elzárta a főelzárót, hogy a szivárgást megszüntesse. A kisvárdai tűzoltók már nem tapasztaltak gázszivárgást, az egység biztosította a helyszínt a gázszolgáltató kiérkezéséig. Személyi sérülés, lakosságvédelmi intézkedés nem történt. A katasztrófavédelem iparbiztonsági káreseti helyszíni szemlét folytatott le.

Újabb járműtűz 2021. november 23.

Idén eddig negyvenegy járműtűz miatt vonultak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tűzoltók. Huszonhét személygépkocsi gyulladt ki. Legutóbb, hétfő délután égett teljes terjedelmében egy autó Paposon. A lángok nem terjedtek át a környezetre, lakóházakra. A mátészalkai hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet. Személyi sérülés nem történt.

Kútba esett eb, kisebb szabadtéri tűz 2021. november 23.

Tíz méter mély kútba esett egy közepes testű kutya tegnap délután Mándokon, a Vasút utcában. A záhonyi hivatásos tűzoltók dugólétra és mentőkötél segítségével emelték ki az ebet, majd átadták gazdájának.

Épület- és kéménytűz, több baleset hétvégén 2021. november 22.

Péntektől vasárnap éjfélig huszonhárom segélyhívás érkezett a tevékenységirányító központba.

Két baleset csütörtökön 2021. november 19.

Baleset történt csütörtök kora reggel a 4-es főút 298-as kilométerszelvényének közelében, a székelyi kereszteződésnél.

Megjelent a Katasztrófavédelem Magazin legfrissebb lapszáma 2021. november 18.

A Kisvárdán szolgálatot teljesítő Dobrai Zsolt címzetes tűzoltó főtörzszászlósról és a Záhonyban hivatásos Koi Béla Levente címzetes tűzoltó főtörzszászlósról is jelent meg cikk a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tűz-, polgári védelmi és iparbiztonsági elektronikus folyóiratában, a Katasztrófavédelem Magazin legújabb számában.

Tűzoltói beavatkozások szerdán 2021. november 18.

Tíz négyzetméteren égett gaz és szemét a nyíregyházi Tüzér utcában tegnap kora délután. A helyi hivatásos tűzoltók gyorssugárral, kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.