Hírek aloldal fejlécképe

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hírei

Műszaki Mentőverseny 2024. április 26.

Csütörtök délután Dunaföldváron, a Bogos-Trans Kft. telephelyén megrendezett ünnepélyes eredményhirdetéssel zárult a IV. Országos Műszaki Mentőverseny. Április 24-én és 25-én húsz csapat százhúsz tűzoltója mérte össze tudását és erejét. Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyét a nyíregyházi hivatásos tűzoltók csapata képviselte. A kétnapos versenyre a márciusi területi fordulók legjobbjai jutottak el.

Tűzoltónap, jubileum és Sztárek Ferenc Tűzoltó Erőpróba 2024. április 25.

Idén 140 éves lett a nyíregyházi tűzoltóság. Ennek alkalmából a szabolcsi vármegyeszékhelyen tartja tűzoltónapi megemlékezését a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság jubileumi ünnepséget szervez, valamint hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal startol el a Sztárek Ferenc Tűzoltó Erőpróba.

Idén is támogatásban részesülnek az önkéntes mentőszervezetek 2024. április 24.

A korábbi évekhez hasonlóan a katasztrófavédelem idén is kiírta azt a pályázatot, amely az önkéntes mentőszervezetek tevékenységéhez kapcsolódó működési költségek finanszírozására nyújt lehetőséget a központi költségvetésből. Az önkéntesek számára rendelkezésre álló hétszáz milliós pályázati forrásból összesen százmillió forint fordítható az önkéntes mentőszervezetek támogatására.

Ház és autó is égett kedden 2024. április 24.

Közlekedés közben gyulladt ki tegnap reggel egy személygépkocsi motortere Tiszarád és Nagyhalász között. Az ibrányi önkormányzati és a nagyhalászi önkéntes tűzoltók egy gyorssugárral fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Kádban elesett ember kiabált 2024. április 23.

Műszaki mentések, tűzoltás hétfőn:

Hétvégén történt 2024. április 22.

Péntektől vasárnap éjfélig tizenhat segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem vármegyei műveletirányító központjába.

Kilenc emeletnyi futás 2024. április 19.

Újra lépcsőfutó versenyt hirdetett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság! A megmérettetést ma délelőtt tartották Nyíregyházán.

Idén is hétszázmillió forint jut az önkéntesek támogatására 2024. április 18.

A központi költségvetésben – az elmúlt évekhez hasonlóan – idén is hétszázmillió forint áll rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására. Ebből az összegből hatszázmillió forint az önkéntes tűzoltó egyesületek, százmillió pedig a mentőszervezetek fejlesztésére fordítható. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Magyar Tűzoltó Szövetség közreműködésével közösen pályázatot írt ki, a hivatásos tűzoltósággal együttműködési megállapodással rendelkező tűzoltó egyesületeknek május 17-ig kell eljuttatniuk pályázati anyagukat az illetékes tűzoltóságra.

Tűzoltói beavatkozások - 2024.04.17. 2024. április 18.

Öt négyzetméteren égett száraz fű a kisvárdai Erzsébet utca mögött, a vasúti töltésen. A helyi hivatásos tűzoltók oltották el a szabadtéri tüzet.

Elindul a szúnyoggyérítés térségünkben is 2024. április 17.

Április 16-án, kedden elindult a katasztrófavédelem által koordinált központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.

Tűzoltói beavatkozások hétfőn 2024. április 16.

Teljes útzárat képezett egy úttestre dőlt, nyolc méteres akácfa Érpatak és Újfehértó között, a 4912-es út 8-as kilométerszelvényénél. Az újfehértói önkormányzati tűzoltók kiérkezése előtt a fa egy részét már eltávolították, így az úttest egyik felén meg tudott indulni a közlekedés. A tűzoltók a kidőlt fa további részeit távolították el motoros láncfűrésszel, kéziszerszámokkal.

Teljes terjedelmében égett egy autó hétfő hajnalban 2024. április 15.

A nyíregyházi Mogyoró utcába riasztották a tűzoltókat.