Hírek aloldal fejlécképe

Szabolcs-Szatmár-Bereg MKI hírek

Suhogtak a nyilak Sötétvölgyben 2021. szeptember 16.

Szabolcsi sikerek Szekszárdon! Egy év kihagyás után immár ötödik alkalommal suhogtak a nyilak a Sötétvölgyben: szeptember 15-én, a Tolna megye székhelyének közelében fekvő erdőben, ismét megrendezték az V. Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászversenyt. A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Paksi Celőke Íjász Sportegyesület és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület által szervezett rendezvény sikeréhez a kellemes, napsütéses időjárás is hozzájárult.

Szerdán történt 2021. szeptember 16.

Olaj égett a tűzhelyen Sényőn, egy Béke utcai ház konyhájában. A tűz a páraelszívóra és a konyhaszekrényre is átterjedt. A tulajdonos a nyíregyházi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt eloltotta a tüzet, de oltás közben megsérült. A kézfején könnyű égési sérüléseket, felesége enyhe füstmérgezést szenvedett, ezért a mentőszolgálat kórházba szállította a házaspárt.

Iparbiztonsági helyszíni szemle is volt 2021. szeptember 15.

Munkagép sértett meg egy gázvezetéket kedden Újfehértón, a Nyíregyházi utcában.

Kisvárdán ágakat távolítottak el 2021. szeptember 15.

Három nagy méretű fa ágai hasadtak le tegnap a kisvárdai Tompos utcában, veszélyt jelentettek a járókelőkre. A helyi hivatásos tűzoltók kihúzós létra és motoros láncfűrész segítségével távolították el az ágakat.

Vízsugarakkal, kéziszerszámokkal avatkoztak be 2021. szeptember 15.

Ötszáz négyzetméteren égett a száraz aljnövényzet a nyírteleki Petőfi Sándor utcában kedden. A gávavencsellői Tisza utcában kétszáz, a nyíregyházi Csillag tanyánál pedig ötven négyzetméteren lángolt a száraz fű. A helyszíneken a nyíregyházi hivatásos és az ibrányi önkormányzati tűzoltók fékezték meg a lángokat.

Gulácson a tetején állt meg egy autó 2021. szeptember 15.

Ki kellett húzni az árokból!

Szabadtéri lángokat oltottak több helyen 2021. szeptember 14.

Több tűz- és egy baleset történt hétfőn.

Szeptember második hétvégéjén történt 2021. szeptember 13.

Péntektől vasárnap éjfélig 27 segélyhívás érkezett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság főügyeletére.

Rászorult gyűrűk 2021. szeptember 13.

A nyíregyházi laktanyánál kért segítséget egy hölgy a hivatásos tűzoltóktól. Jobb kezén a gyűrűs- és a középsőujjára is rászorult egy-egy gyűrű, azokat nem tudta levenni. A tűzoltók egy ilyen ’szorult’ helyzetben is helyt álltak, vékony reszelővel aláfeszítettek az ékszereknek, amelyeket oldalvágóval csippentettek le.

Megtartotta éves küldöttgyűlését a Megyei Tűzoltószövetség 2021. szeptember 13.

Régi-új elnökséget szavazott meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetség éves küldöttgyűlésén, szeptember 10-én Nyíregyházán.

Kamionhúzó tűzoltó 2021. szeptember 13.

Vajon hány másodperc alatt lehet elhúzni egy kamiont és egyáltalán milyen technikával?

Égett a tetőszerkezet 2021. szeptember 13.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy körülbelül hetven négyzetméteres, nádfedeles lakóház tetőszerkezete Nyíregyházán, a Rozstelek utcában.