Hírek aloldal fejlécképe

Szabolcs-Szatmár-Bereg MKI hírek

2023 tizenegyedik hétvégéjének tűzoltói beavatkozásai 2023. március 20.

2023 tizenegyedik hétvégéjén harmincnyolc segélyhívás érkezett a tevékenységirányító központba.

Csütörtökön történt 2023. március 17.

Hosszában megrepedt és egy családi ház felé dőlt meg két, közel húsz méter magas fenyőfa a nyíregyházi Kállói úton csütörtökön.

Március 15-ei beavatkozások 2023. március 16.

Lerakódott korom izzott be egy tyukodi családi ház kéményében. A parázslás kis területen átterjedt a tető- és födémszerkezetre is, valamint a kémény melletti szobaajtó fa áthidalójára. A helyi önkéntes és a mátészalkai hivatásos tűzoltók gyorssugárral, kéziszerszámokkal és puttonyfecskendővel szüntették meg az izzásokat. Személyi sérülés nem történt, a házban élő két felnőtt és két gyermek elhelyezéséről átmenetileg rokonok gondoskodnak. Az esetről értesítették a kéményseprőket.

Egyre több a szabadtéri tűz 2023. március 14.

A napokban egyre több szabadban keletkezett tűzhöz riasztják a tűzoltókat, amelyek oka általában kerti zöldhulladék-égetésre vezethető vissza. Március 1-je óta, vagyis a két tavaszi hét alatt a szabolcs-szatmár-beregi tűzoltók 33 alkalommal oltottak szabadtéri lángokat, a leégett terület nagysága akkora, mint 22 futballpálya. Térségünkben, az eddigi legnagyobb szabadtéri tűz öt hektáros volt, Tiszatelek külterületén keletkezett március 4-én.

Elismerések a nemzeti ünnepen 2023. március 14.

Előléptetések ismertetése és elismerések átadása is a része volt a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ünnepi állománygyűlésének, amelyet az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére tartott a szervezet.

Balesetek és szabadtéri tüzek hétfőn 2023. március 14.

Két kisebb szabadtéri tűz keletkezett tegnap Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében. Az ököritófülpösi Árpád utcában, az út mellett ötven méter hosszan égett a száraz fű. A nyíregyházi Tokaji út elején öt négyzetméteren lángolt a száraz aljnövényzet. A mátészalkai és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók oltották el a tüzeket.

2023 tizedik hétvégéjének tűzoltói beavatkozásai 2023. március 13.

2023 tizedik hétvégéjén huszonkilenc segélyhívás érkezett a tevékenységirányító központba.

Szabadtéri lángok és kéménytűz 2023. március 10.

Ötszáz négyzetméteren égett nádas a nyíregyházi Gyöngyperje utca mögötti területen. A helyi hivatásos tűzoltók fékezték meg a szabadtéri lángokat. Tiszabezdédnél, a 4147-es út mellett húsz négyzetméteren égett száraz fű és avar. A záhonyi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Tegnap történt 2023. március 09.

Villanyoszlopnak tolatott egy teherautó szerda kora reggel a nyíregyházi Számadó közben. Az oszlop kitört és az úttest felé megdőlt, csak a vezetékek tartották. A helyi hivatásos tűzoltók az áramszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig a helyszínt biztosították. Személyi sérülés nem történt, a teherautóban műszaki hiba nem keletkezett. Rakománya húsáru és fagyasztott élelmiszer volt, amelyek hűtését biztosították.

Március hetedikei beavatkozások 2023. március 08.

Egy nábrádi varroda kazánházának födémrésze égett, valamint egy falba épített gerenda is izzott tegnap dél körül. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók vízsugárral, kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. Az épületben nem tartózkodott senki, személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre sem került sor. Az esetről értesítették a kéményseprőket.

Pince- és kéménytűz is volt hétfőn 2023. március 07.

Fa és műanyag berendezési tárgyak égtek négy négyzetméteren egy mándoki családi ház pincéjében. A záhonyi hivatásos tűzoltók teljes légzésvédelemben, egy gyorssugárral, dugólétrával, kéziszerszámokkal avatkoztak be. Rövid időn belül eloltották a tüzet. A házban ketten laknak, nem sérültek meg és lakosságvédelmi intézkedésre sem volt szükség.

Évértékelés, elismerések átadása, polgári védelmi nap 2023. március 07.

Megtartotta a 2022-es évet értékelő állmonygyűlését a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, azt követően elismerések átadására és a polgári védelem világnapja alkalmából ünnepi megemlékezésre is sor került.

Káresetek, tűzoltói beavatkozások hétvégén 2023. március 06.

Péntektől vasárnap éjfélig harminc segélyhívás érkezett a tevékenységirányító központba.

A Belügyminisztériumban köszöntötték a kutató-mentőket 2023. március 06.

A Rendkívüli Helytállásért Érdemjel arany fokozatával ismerték el március 1-jén a hivatásos tűzoltókból álló HUNOR Mentőszervezet, az Országos Mentőszolgálat HUNOR-al együtt dolgozó orvosainak, valamint a Terrorelhárítási Központ szakembereinek kimagasló helytállását, amelyet a Törökországban bekövetkezett földrengés okozta katasztrófát követően tanúsítottak. A katasztrófát követő mentésben szintén résztvevő önkéntes mentőszervezetek képviselői a belügyminiszter elismerő oklevelét vehették át. A csapatokat dr. Rétvári Bence belügyminiszter-helyettes köszöntötte a Belügyminisztériumban, az ünnepségen Törökország magyarországi nagykövete is jelen volt.

Csütörtöki tűzoltói beavatkozások 2023. március 03.

Egy földszintes családi ház égett Nyíregyházán, a Kocsis utcában csütörtökön.