Hírek aloldal fejlécképe

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hírei

Négy nap tűzoltói beavatkozásai 2024. március 18.

Csütörtöktől vasárnap éjfélig negyvenkilenc segélyhívás érkezett a katasztrófavédelmi igazgatóság műveletirányítási központjába.

Elismerések és megemlékezés 2024. március 14.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc előtt tisztelgő ünnepségen a legkiválóbbak munkáját is elismerték csütörtökön. Délelőtt a Belügyminisztériumban vettek át elismerést az arra érdemesek, délután a főigazgatóságon tartottak állománygyűlést. Ahogy a katasztrófavédelem székházában megtartott ünnepségen elhangzott, százhetvenhat év választ el bennünket 1848 hőseitől, de a tőlük példaként örökölt szabadság, bátorság, hazaszeretet eszméje, és az eszmék melletti határozott kiállás változatlan maradt.

Tűzoltói beavatkozások - 2024.03.13. 2024. március 14.

Megrongálódott egy lakatlan épület előtti lakossági gázvezeték a balkányi Dózsa György utcában.

Az Év tisztje Kormos Róbert tűzoltó százados 2024. március 13.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kiemelt főelőadója iparbiztonsági kategóriában vehette át az elismerő címet.

Újabb balesetek térségünkben 2024. március 13.

Busz és személygépkocsi ütközött az M3-as autópályán, Ófehértó térségében tegnap reggel. A Budapest irányában történt balesethez a baktalórántházi hivatásos tűzoltók vonultak. Az egység áramtalanította a személygépkocsit. A Spanyolországba tartó külföldi rendszámú buszon negyvenen utaztak, közülük nem sérült meg senki. Az autóban csak annak vezetője utazott, aki nem emlékezett a történtekre, így a mentőszolgálat kórházba szállította.

Halálos baleset is történt hétfőn vármegyénkben 2024. március 12.

Frontális ütközés, árokba csúszás - több helyszínen volt szükség tűzoltói beavatkozásra.

Tűzoltói beavatkozások - 2024.03.07. 2024. március 08.

Két személygépkocsi ütközött össze tegnap kora reggel a nyíregyházi Ferenc körút elején. A helyi hivatásos tűzoltók drótkötéllel szüntették meg a forgalmi akadályt. Személyi sérülés nem történt.

Műszaki mentések szerdán 2024. március 07.

Rakomány nélküli nyerges vontató és személygépkocsi ütközött össze szerda kora hajnalban Győrtelek és Ököritófülpös között.

Szabadtéri tüzek, lángoló fészer 2024. március 06.

A tűzoltások mellett műszaki mentést is végeztek a tűzoltók kedden, Fülesden egy autó árokba hajtott.

Tűzoltói beavatkozások - 2024.03.04. 2024. március 05.

Műszaki mentések, tűzoltások is voltak hétfőn.

Negyven órás tűzoltó alaptanfolyam 2024. március 04.

Elmélet és gyakorlat is volt.

Egyre több helyen ég a tarló, a nádas 2024. március 04.

A tavaszias időjárás és a kerti munkák megkezdése miatt megemelkedett a szabadtéri tüzek száma Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében is. Idén már 130 ilyen esethez riasztották a térségbeli tűzoltókat.