Tartalomjegyzék

A hétvége beavatkozásai

2020. január 13.

2020 második hétvégéjén tizenöt segélyhívás érkezett a tevékenységirányító központba.

Pénteken, egy négyzetméteren a kommunális hulladék égett Nyíregyházán, a Vandlik Márton utcában. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral oltották el a lángokat. 

Árokba csapódott és a tetejére borult egy személygépkocsi Nagycserkeszen, a Vasvári Pál utcában. A nyíregyházi hivatásos tűzoltókat riasztották a műszaki mentéshez, akik áramtalanították a gépkocsit. Személyi sérülés nem történt. 

Szombaton, izzott a födémszerkezet és füsttel telítődött a padlás Tiszamogyoróson, a Béke utcában. A kisvárdai és a záhonyi hivatásos tűzoltók a tetőszerkezetet kéziszerszámok segítségével megbontották, majd két gyorssugárral megszüntették az izzást. Az ingatlan lakhatatlanná vált, tíz ember lakosságvédelmi intézkedés keretén belül rokonoknál került elhelyezésre. Személyi sérülés nem történt. 

Gázkazán bekötő vezetéke és műanyag burkolata gyulladt meg egy kazánházban Nyíregyházán, az Alkotás utcában. A tűzesethez a nyíregyházi hivatásos tűzoltók vonultak, gyorssugárral avatkoztak be.  Személyi sérülés nem történt. 

Személyszállító busz hajtott árokba és az oldalára borult a 3823-as számú úton Bujnál és a jármű akadályozta a forgalmat. A busz utasokat nem szállított, vezetője tartózkodott rajta, aki sérülést nem szenvedett. Az ibrányi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet, majd emelőpárna segítségével kerekeire állították. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók vontatták ki a járművet az árokból, tűzoltó daru segítségével és megszüntették a közúti akadályt.

Vasárnap, cserépkályhából áramlott vissza a füst Tiszabezdéden, a Május utcában. A záhonyi hivatásos tűzoltók a kályhából és a hozzá csatlakoztatott kéményből az izzó parázsló részeket távolították el. 

Lesodródott az útról és az oldalára borult egy utánfutót húzó kisbusz a 38-as számú főúton Rakamaznál. A nyíregyházi hivatásos és a rakamazi önkéntes tűzoltók vonultak a balesethez, áramtalanították a járművet, biztosították a helyszínt, majd a rendőrégi helyszínelést követően mentőkötél segítségével kerekeire állították a gépkocsit. Személyi sérülés nem történt.