Tartalomjegyzék

Tűzesetek, balesetek

2020. szeptember 16.

Keddi beavatkozások Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében:

Fának csapódott egy kisteherautó kedden a 3635-ös számú úton, Nagycserkesz és Belegrád között. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, a rendőrségi helyszínelés után a megdőlt fát eltávolították, majd drótkötél segítségével megszüntették a forgalmi akadályt. A kisteherautóban csak a sofőr utazott, akit könnyű sérülésekkel szállítottak kórházba a mentők.

Felújítás alatt álló, egyszintes, cserép fedésű lakóház tetőszerkezete égett teljes terjedelmében Nyíregyháza belvárosában kedd délelőtt. A Debreceni úti esethez a szabolcsi megyeszékhely hivatásos tűzoltói vonultak. A tűz veszélyeztette a szomszédos, kétszintes társasházat, annak tűzfal szigetelésére terjedtek át a lángok öt négyzetméteren. Tizennégy tűzoltó négy vízsugárral oltotta el a tüzet. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Földmunkavégzés közben kéziszerszámmal rongáltak meg tegnap egy hatvanhárom milliméteres gázvezetéket Nyíregyházán, az Uszkár utcában. A helyi hivatásos tűzoltók a gázszolgáltató munkatársainak kiérkezéséig biztosították a helyszínt, majd a szakemberek elszorították a sérült vezetéket, kijavították a hibát. Négy fogyasztói helyet érintett a szolgáltatás-kiesés. Sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedés nem történt, a helyszínen iparbiztonsági helyszíni szemlét tartottak.

Fél hektáron égett a bokros, gazos terület tegnap délután Ömbölyön, a magyar-román határsávnál. A nyírbátori hivatásos és a nyírbélteki önkéntes tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be, a tüzet a szomszédos ország tűzoltói is oltották.

Kombájnban tárolt napraforgómag gyulladt ki aratás közben Nagykállónál, a 4912-es számú útnál. A tüzet a helyi önkéntes és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók oltották el. Személyi sérülés nem történt.