Szeptember utolsó hétvégéjén történt

2020. szeptember 28. 13:09

2020 harminckilencedik hétvégéjén 15 segélyhívás érkezett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Főügyeletére.

Pénteken, nagy mennyiségű ruhaneműt és kerti hulladékot égettek egy gemzsei családi ház kertjében. A vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók gyorssugárral, kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Gáztűzhelyen felejtett olaj kapott lángra egy nyírkarászi családi házban. A baktalórántházi hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre. Az egység kiérkezés előtt az ott lakó eloltotta a tüzet, ám a konyha bútorzata, valamint a páraelszívó károsodott, a falak kormozódtak. A tűzoltók a füsttel telítődött épületet átvizsgálták, izzást nem tapasztaltak, majd átszellőztették az ingatlant. 

Száraz fű és szemét égett hatszáz négyzetméteren Nagycserkeszen, a Toldi utcában. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók gyorssugárral, kéziszerszámokkal oltották el a tüzet. Személyi sérülés nem történt.

 

Szombaton, egy érpataki lakóház udvarán, használaton kívüli kültéri WC-be esett egy kutya, az állat nem sérült. Újfehértó önkormányzati tűzoltói mentőkötél és kéziszerszámok segítségével emelték ki az ebet, majd átadták gazdájának.

Teherautó és személyautó karambolozott Mátészalkán. Az Alkotmány út és a Rákóczi utca kereszteződésénél történt az eset, amelyhez a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik áramtalanították a járműveket. A balesetben a személygépkocsi sofőrje sérült meg, őt a mentőszolgálat kórházba szállította.

Árokba csapódott egy személyautó szombaton a 491-es út Győrtelek és Tunyogmatolcs közötti szakaszán. Az esethez a mátészalkai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet. Ketten utaztak az autóban, egyikőjük megsérült, őt a mentők könnyű sérülésekkel kórházba szállították.

Jelzőlámpa oszlopának ütközött egy személygépkocsi Nyíregyházán, a Szent István utca és az Inczédy sor kereszteződésében. Az esethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik áramtalanították a gépkocsit, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A járműben egy ember utazott, sérülést nem szenvedett.

 

Vasárnap, tizenkét méter magas fa lehasadt ága akadt fenn egy villanyvezetéken Nagyecseden, a Rákóczi Ferenc utcában. Az áramszolgáltató a kiszakaszolást elvégezte, majd a mátészalkai hivatásos és helyi önkéntes tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Két személygépkocsi ütközött össze Nagykállóban, a Bátori úton. A helyi önkéntes és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították az autókat, majd a rendőrségi helyszínelés után a forgalmi akadályt megszüntették. A járművekben összesen hárman utaztak, könnyű sérüléseket szenvedtek, a mentők kórházba szállították őket. (Fotó) 

Kerti hulladék égett egy vashordóban, felügyelet nélkül vasárnap délután az újfehértói Budai Nagy Antal utcában. A tüzet a helyi önkormányzati tűzoltók oltották el.

Fotó: Nyíregyháza HTP