Október második hétvégéjén történt

2020. október 12. 11:48

2020 negyvenegyedik hétvégéjén 13 segélyhívás érkezett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Főügyeletére.

Pénteken, épületet és járókelőket is veszélyeztetett egy megdőlt, húsz méter magas fa az újfehértói Kossuth Lajos utcában. A helyi önkormányzati, valamint a nyíregyházi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel, gépezetes tolólétra segítségével távolították el a fát. Személyi sérülés nem történt.

 

Szombaton, kigyulladt egy személyautó Újfehértó Rózsa utcájában. A város önkormányzati tűzoltói avatkoztak be porral oltó készülékkel, majd gyorssugárral hűtötték vissza a felhevült részeket.

Összeütközött két autó a 4-es főút 285-ös kilométerszelvényénél, Nyírtura térségében. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. Személyi sérülés nem történt. 

Gázvezeték rongálódott meg földmunkavégzés közben a nyírbátori Derzsi úton, szivárgott a gáz. Az eset két gyárat érintett. Az ipari létesítmények dolgozói elhagyták az üzemeket, amelyeket a nyírbátori hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt áramtalanítottak, a gázvezetéket kiszakaszolták, a szivárgás megszűnt. A nyírbátori tűzoltók gázkoncentráció-méréseket végeztek, amelyek eredménye negatív volt. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat iparbiztonsági káreseti helyszíni szemlét végzett. A gyárakban dolgozók visszatérhettek munkahelyeikre, az áramszolgáltatást visszakapcsolták, a termelés folytatódott. Személyi sérülés nem történt. A gázszolgáltató a helyreállítást elvégezte.

Két személygépkocsi karambolozott Kisvárdán, a Kinizsi Pál és a Pacsirta utcák kereszteződésében. Az ütközés erejétől az egyik autó a tetejére borult. A járművekben összesen hatan utaztak, a felborult kocsiból a kisvárdai hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadítottak ki egy beszorult utast, majd átadták a mentőszolgálatnak. 

Fotó: az indexkép illusztráció