A hosszú hétvégén történt

2020. október 26. 11:38

2020. október 22-e 00:00-tól, 25-e 24:00-ig harminckettő esetben érkezett segélyhívás a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Főügyeletére.

Csütörtökön, lerakódott korom égett egy vegyestüzelésű kazán kéményében, Ófehértón, egy családi házhoz épített kazánházban. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók kiszedték a parazsat, az izzó részeket eltávolították. Személyi sérülés és lakosságvédelmi intézkedés nem történt.

Személy- és tehergépkocsi ütközött a 4-es számú főúton, Ajaknál. Személyi sérülés nem történt, a kisvárdai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Két személygépkocsi üközött Napkoron. A nyíregyházi hivatásos és a napkori önkéntes tűzoltók áramtalanították az autókat. Egy ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították.

Nagy méretű nyírfák sérültek meg a mátészalkai Északi körúton, veszélyt jelentettek környezetükre. A helyi és a kisvárdai tűzoltók létrás járművel, motoros láncfűrésszel az egyik megdőlt fát eltávolították, a másik fának pedig a sérült ágait vágták le.

Két személyautó ütközött össze Vásárosnaményban, a Dózsa György út és Petőfi Sándor út kereszteződésében. Az egyik jármű telefonoszlopnak csapódott, megdöntötte azt. A város önkormányzati tűzoltói áramtalanították a járműveket. Személyi sérülés nem történt. A távközlési szolgáltató intézkedett a sérült oszlop helyreállításáról.

Öt méter mély vízaknába esett egy kecske Nyírtasson. A kisvárdai hivatásos tűzoltók mentőkötél segítségével emelték ki a bajba jutott állatot, majd átadták a gazdájának. A kecske nem sérült.

Árokba csapódott egy gépkocsi Tiszakanyáron, a Dombrádi úton. A két utas ki tudott szállni a járműből. A kisvárdai hivatásos tűzoltók áramtalanították, majd rögzítették az autót, amelynek elszállításáról a tulajdonos gondoskodott.

Traktor és nyerges vontató ütközött össze Fülesd és Kölcse között, a 491-es úton, előbbi településhez közelebb. A teherautó betontömböket, míg a traktor kukoricát szállított. A fehérgyarmati hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést, a forgalmi akadály megszüntetését. Személyi sérülés nem történt.

 

Pénteken, száraz fű, gaz égett hatezer négyzetméteren Nyírbogdány és Kék között, a vasúti töltés mellett. A szabolcsi megyeszékhely hivatásos tűzoltói gyorssugarakkal, puttonyfecskendővel és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Tűz keletkezett egy nyíregyházi családi házban péntek késő este. Az esethez a szabolcsi megyeszékhely hivatásos tűzoltói és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vonult. A lángokat tizenegy tűzoltó fékezte meg, a beavatkozók két gázpalackot is kihoztak az épületből, amelyeket hőterhelés nem ért. A házban egy ember életét vesztette. Tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálják az eset körülményeit.

Családi ház használaton kívüli kéménye rogyott meg Nyírmeggyesen, a Rákóczi Ferenc utcában. A mátészalkai hivatásos tűzoltók a padlásszintig visszabontották a veszélyt jelentő, sérült kéményt, majd a tulajdonos által biztosított fedőanyaggal annak helyét ideiglenesen helyreállították. Személyi sérülés, lakosságvédelmi intézkedés nem történt.

 

Szombaton, árokba hajtott, fának csapódott, majd a tetején állt meg egy autó a Nagycserkesz és Tiszalök közötti úton. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók kerekeire állította, áramtalanította a járművet.  

Összeütközött egy traktor és egy személyautó szombat délután Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a Vállaj és Terem közötti úton. A balesethez Mátészalkáról riasztották a hivatásos tűzoltókat, akik áramtalanították a járműveket, majd a rendőrségi helyszínelés után a forgalmi akadályt megszüntették.

 

Vasárnap, teljes terjedelmében égett egy körülbelül száz négyzetméteres családi ház Milotán. A tűzesethez a mátészalkai és fehérgyarmati hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik három vízsugárral megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd eloltották a lángokat. A helyszínen 13 tűzoltó dolgozott, egy gázpalackot is kihoztak a házból, amelyet visszahűtöttek. A lakóház lakhatatlanná vált, az ott élő többgyermekes család rokonokhoz került. (Fotók)

Villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi tegnap Gulácson, a Szabadság utcában. A vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járművet.

 

Fotó: Fehérgyarmat HTP