2022 huszonnegyedik hétvégéjének tűzoltói beavatkozásai

2022. június 20. 13:33

2022 huszonnegyedik hétvégéjén negyvenhét segélyhívás érkezett a tevékenységirányító központba.

Pénteken, lakóház mellé épített épület égett Milotán, a Dózsa György utcában. A tűzesetet a fehérgyarmati hivatásos tűzoltók számolták fel gyorssugárral és kéziszerszámokkal.

Szabadtéri tűzesetek is feladatot adtak megyénk tűzoltóinak. Dombrádon harminc, Nagykállóban ötven, Gemzsén és Kemecsén kétszáz, Nyírbátorban háromszáz négyzetméteren égett a száraz fű. Nyírkarászon fél hektáron lángolt a vegetáció. A beavatkozó hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltó egységek kéziszerszámokkal, puttonyfecskendőkkel és gyorssugarakkal avatkoztak be a tűzeseteknél.

Kettétört egy fa és veszélyt jelentett a gyalogosforgalomra Nyíregyházán, a Honvéd utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói a fa veszélyes részeit motoros láncfűrész használatával eltávolították és a balesetveszélyt megszüntették.

Szombaton, Tuzséron, csarnoképületek között lévő, étolaj átfejtésére használt szivattyúnál keletkezett tűz. A kisvárdai és a záhonyi hivatásos tűzoltók két vízsugárral határolták körül és oltották el a lángokat.

Nyíregyházán, a Tulipán utcában háromszáz négyzetméteren, Nyírtelken 100 méter hosszúságban égett a száraz fű. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók vonultak a tűzesetekhez, több vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Hétvégi ház tetejére és erkélyére szakadt egy fa ága Vásárosnaményban, a Gólya sétányon. A város önkormányzati tűzoltói a faágat dugólétra és motoros láncfűrész segítségével távolították el.

Dróthálóba szorult egy kacsa Nyíregyházán, a Bujtosi tónál. Az állatot a nyíregyházi hivatásos tűzoltók szabadították ki.

Vasárnap több helyszínen avatkoztak be Szabolcs-Szatmár-Bereg megye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltó egységei szabadterületen keletkezett tűzeseteknél. Csenger és Pátyod között az út mellett, Nyírcsaholyban ötven, Kisvarsányban kétszáz, Dombrádon és Nyírtelken háromszáz, Kántorjánosiban ötszáz, Székelyben hatszáz négyzetméteren égett a száraz fű. Sonkádon, Piricsén és Székelyben egy hektáros területeken foltokban lángolt a vegetáció. A beavatkozók kéziszerszámokkal, puttonyfecskendőkkel és gyorssugarakkal számolták fel a tűzeseteket. 

Családi ház villanyórája égett Nyíregyházán, a Pannónia utcában. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a helyszínen lévők a tüzet eloltották, a beavatkozók az épület áramtalanítását követően a még izzó, parázsló részeket eloltották, majd hőkamerával átvizsgálták a tetőszerkezetet és a padlásteret.